Den Haag,
05
maart
2020
|
08:15
Europe/Amsterdam

Grammy Award winning producer Needlz geeft masterclass bij Inholland

Collegetour voor studenten Creative Business Den Haag en Haarlem

De multi 'Grammy Award winning producer en songwriter'  Khari Cain, ook wel bekend als Needlz,  gaf vorige week masterclasses bij Inholland Haarlem en Den Haag. Producer Needlz is een grote bekende in de internationale hip-hopindustrie en staat onder andere bekend om zijn megahit 'Just the Way you are' met Bruno Mars, maar produceerde ook hits voor artiesten als 50 Cent, Drake, Cardi B, Lupe Fiasco en Kehlani.

Het bezoek van Needlz betekende veel inspiratie vanuit de muziekindustrie voor studenten Creative Business van Inholland die de masterclass kregen aangeboden in het kader van hun opleidingsmodule Streaming Emotions. In een collegetoursetting kregen de studenten de kans hem het hemd van het lijf te vragen.

Tijdens zijn bezoek nam Needlz de studenten mee in de wereld van de internationale urban-muziekindustrie. Zo vertelde hij onder meer over de start van zijn carrière als stagiair bij het label van rapper P.Diddy, voor welke uitdagingen hij heeft gestaan, wat zijn inspiratiebronnen zijn en dat hij door heel hard te werken uitgegroeid is tot één van de grootste producers ter wereld. 

Streaming Emotions
Vanuit Inholland is de masterclass onderdeel van de opleidingsmodule Streaming Emotions. Daarin krijgen studenten de mogelijkheid om door middel van masterclasses kennis te maken met professionals uit de creatieve industrie. “In deze module moeten de studenten voor opkomende artiesten een waardecreatieplan ontwikkelen hoe zij zich kunnen profileren op de muziekmarkt”, aldus Joke van den Oever, accountmanager Creative Business van Inholland Den Haag. De masterclasses van Needlz zijn onderdeel van een tour die hij doet langs verschillende hogescholen, in samenwerking met  met Epitome Entertainment, een stichting die zich richt op de ‘urban’ scene.

Masterclass Said Barkani op 10 maart
Eerder bracht Rodney Kolf, International Label Manager van Cyb3rPvnk, de platenmaatschappij van de beroemde dj/producer R3hab, een bezoek aan Inholland Den Haag. Rodney Kolf gaf een masterclass om studenten meer inzicht te geven in waardecreatie van artiesten. Voor 10 maart staat er bovendien een masterclass op de agenda van Said Barkani, productieleider bij Blue Circle.

De masterclass van Needlz met zijn bekende naam en achtergrond in de muziekindustrie sluit naadloos aan bij de Streaming Emotions-module.
Joke van den Oever, opleiding Creative Business