Rotterdam,
23
december
2021
|
15:31
Europe/Amsterdam

Grensoverschrijdend filmfestival in Mechelen

Voor het filmevenement in Mechelen werkten tien Nederlandse studenten van Inholland Rotterdam en 31 internationale studenten van Thomas More hogeschool aan een korte film met als thema 'Grenzeloos'. Zij kregen een maand de tijd. Het filmevenement vond plaats in Mechelen op 12 november 2021 waar de films zijn getoond. Hieronder vertellen drie van de vijf deelnemende studenten Creative Business over hun film en over hun ervaring.

Izamy Karremann

De zaal werd bijna emotioneel
Izamy Karremann, eerstejaars Creative Business: "Mensen in de zaal waren stil toen onze film werd getoond. Bijna emotioneel. Toen we hoorden dat onze film de award had gewonnen, was ik heel blij.

In anderhalve week hebben we onze film gemaakt. We hebben gefilmd met telefoons en contact gehouden via sociale media over de inhoud en de montage. Echt gaaf dat we dan toch een film neerzetten die goed wordt beoordeeld. 

Onze film is een docu over Covid, omdat het een gevoelig en actueel onderwerp is. De beelden met mondkapjes en het afstand houden vertellen het verhaal, samen met een gedicht van een van de studenten als voice-over. We hebben niet echt een storyline gemaakt, maar in die combinatie ontstond het verhaal al en blijkbaar vonden mensen dat leuk.

Het was een mooie ervaring. Ik vind filmen sowieso heel leuk dat is wat we doen bij Creative Business. Als je dan zo’n kans krijgt, reageer ik er meteen op."

teun kwakernaak

Na vier jaar de zee weer zien
Teun Kwakernaak, eerstejaars Creative Business: "In onze film vertelt Yassan over de verschillende grenzen die hij heeft overschreden. Vanuit Palestijns gebied kwam hij naar België. Zijn paspoort en visum werden in eerste instantie afgekeurd. In België heeft hij de vrijheid om alles te doen, bijvoorbeeld naar de oceaan gaan om te zwemmen.

Het is een bijzondere ervaring om met een groepje dat je niet kent iets moois te maken binnen een maand. Ik heb vooral de beelden ge-edit die mijn Belgische teamgenoten hebben gemaakt. Vanwege de afstand was dit een logische taakverdeling."

Jordy Vlietland

Love is borderless
Jordy Vlietland, eerstejaars Creative Business: "Dit was een enorme uitdaging door de pandemie waar we nu in zitten en door de online communicatie. Toch ben ik enorm trots op het team met wat wij neergezet hebben, met als beloning de tweede plaats in het klassement! Ook wil ik zeker een groot compliment geven aan mijn teamgenoten die niet zo veel ervaring hadden met het maken van films, maar toch een topprestatie hebben geleverd.

Onze film gaat over Nika en Katelyn. Nika woont in België, maar gaat bij zijn vrouw Katelyn wonen in de Verenigde Staten. In deze documentaire deelt hij zijn kant van het verhaal. Hij vertelt hoe hij Katelyn ontmoet heeft, hoe ingewikkeld het is om te emigreren naar de Verenigde Staten en hoe zijn trouwerij eruit zag. We vonden Nika via Facebook door de oproep."