Rotterdam,
31
mei
2023
|
11:39
Europe/Amsterdam

Grootste internationale onderwijsconferentie in Rotterdam

Een goede internationale samenwerking start met een goede relatie

Rotterdam23_Exhibition

De grootste internationale onderwijsconferentie voor het hoger onderwijs in Europa komt naar Rotterdam: de EAIE-conferentie 2023. Van 26 tot 29 september vindt deze conferentie van de European Association for International Education (EAIE) plaats in Ahoy. Hogeschool Inholland is een van de gastinstellingen.

De EAIE-conferentie is de jaarlijkse conferentie waar onderwijsprofessionals van partnerinstellingen elkaar ontmoeten, nieuwe trends ontdekken en inhoudelijke kennis kunnen vinden over internationalisering. Vorig jaar trok de EAIE-conferentie in Barcelona 6300 deelnemers uit 90 landen.

Petra Hogendoorn-Schweighofer, beleidsadviseur internationalisering bij Inholland en een van de sprekers, bezoekt al sinds 2008 de EAIE-conferentie. “Deze onderwijsconferentie is niet alleen inspirerend en leerzaam, maar ook efficiënt. Je ontmoet de internationale Inhollandpartners van over de hele wereld op een plek.  Ik ga vaak terug naar huis met nieuwe acties, ideeën en inspiratie.”

Inholland op de EAIE
Deze 33ste editie in Rotterdam staat bol van workshops, sessies, sprekers en campus experiences. Als gastinstelling en funding partner neemt Inholland dit jaar een prominente plek in, samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Thomas More en Codarts.

Dat betekent dat Hogeschool Inholland voor het eerst een eigen stand heeft tijdens de expositie, dat Inholland op 25 september de ‘Partnerdays’ organiseren en dat de Inholland-locaties in Rotterdam en Delft open zijn op 26 september tijdens de Campus Experiences. We krijgen bovendien exposure met een artikel in Forum magazine van EAIE, op de congreswebsite en op de congreslocatie. Daarnaast zijn dit jaar twee van onze voorstellen geselecteerd voor inhoudelijke sessies op donderdag 27 september.

RotterdamBrand

Blik op de ontwikkelingen
Een sessie gaat over de toekomst van internationalisering waarin Petra vertelt over de Erasmus+ Blended Intensive Programmes (BIP) en hoe deze programma’s kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In de andere sessie gaat Adinda van Gaalen, strategisch adviseur onderzoek en internationalisering, onder andere dieper in op de sleutelrol van beleid in de verduurzaming van internationalisering van hoger onderwijs.  Bekijk het volledige programma van de EAIE-conferentie. 

Internationalisering en duurzaamheid
Duurzaamheid is een van de trends op de EAIE-conferentie, naast inclusiviteit en digitalisering. Een interessant thema, want hoe werk je met elkaar samen op een duurzame manier? En is een conferentie waarbij mensen uit 90 landen naar één punt reizen wel duurzaam te noemen?

Petra Hogendoorn-Schweighofer: “Dat klopt, het wordt door meer onderwijsinstellingen als dilemma ervaren. Daarom stimuleert de EAIE om via duurzame vervoersmiddelen naar de conferentie te reizen. Tijdens internationale samenwerkingen kun je mobiliteit voor een stuk beperken met online vergaderingen, maar elkaar live ontmoeten, de locatie bezichtigen en vooral samen eten, daar komen vaak de beste geweldge ideeën uit voort.”

Lees meer over de EAIE-conferentie in dit artikel

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.