Den Haag/Utrecht,
26
augustus
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Heleen Jumelet naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Heleen Jumelet neemt afscheid van Hogeschool Inholland en gaat per 1 november aan de slag als lid van het College van Bestuur bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Momenteel is Heleen directeur van het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) en vestigingsdirecteur van Inholland Haarlem.

In september 2013 startte Heleen als directeur GSW bij Hogeschool Inholland. Daarvoor was zij sinds 2009 ook al verbonden aan de hogeschool met een deellectoraat op het vlak van empowerment en professionalisering in zorg en welzijn.

“Heleen heeft ons thema De Gezonde Samenleving in de breedte en diepte een smoel gegeven. Interprofessionalisering en empowerment zijn twee begrippen die zichtbaar als een rode draad door haar werk én dat van het domein lopen”, aldus Inholland-collegelid Marcel Nollen. “De toenemende rol van technologie in het onderwijs en de vraag naar een complete –holistische- mensbenadering in ons onderwijs en het werkveld kregen de prioriteit die ze verdienen”, vervolgt Nollen.

‘Afscheid van een mij dierbaar Inholland’
Heleen Jumelet kijkt met plezier en trots terug op haar periode bij Inholland: “Afscheid nemen van een organisatie, en met name van collega’s met wie je zo fijn hebt gewerkt en zoveel hebt opgebouwd, is geen kleinigheid. Maar vol waardering neem ik afscheid, met optimisme in de toekomst van een mij dierbaar Inholland”, zegt Jumelet. “Leren, reflecteren, ontwikkelen, knokken, lachen, sturen, stimuleren, samenwerken en samen resultaten bereiken om trots op te zijn: altijd vanuit het oogpunt om studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomst. Door uitstekend onderwijs en praktijkgericht onderwijsrelevant onderzoek met vele samenwerkingspartners. Dat kan alleen door vertrouwen in -en het uitdagen van- de deskundigheid, verantwoordelijkheid en inzet van alle medewerkers. Dat creëert een flow waardoor motivatie ontstaat om op een concrete manier bij te dragen aan de kwaliteit van het primaire proces en te blijven leren. Dat is een geweldige drive en die neem ik graag mee.”

Jumelet start als collegelid op 1 november bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar een aantal passies van haar samenkomen: “Kunst, maatschappij, creatie, studentgericht onderwijs en activerend innovatief onderzoek. En natuurlijk weer (jonge) mensen die willen leren. Ik heb enorm veel zin om onderwijs en onderzoek te stimuleren die creatief -maatschappelijk en artistiek- bijdragen aan de samenleving: aan schoonheid, verbazing en nieuwe inzichten en oplossingen.

Tomeloze inzet en een fijn mens
“Heleen is een deskundige collega die vanuit inhoud altijd gaat voor kwaliteit”, reageert Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz over het vertrek van Heleen. “Bij Inholland heeft ze dat met tomeloze inzet gedaan. Daarmee heeft ze niet alleen veel betekend voor het Domein Gezondheid, Sport & Welzijn, maar ook voor de hogeschool als geheel. Bovendien is ze gewoon een fijn mens om lief en leed mee te delen. Ik ga haar missen, maar gun haar deze stap van harte. Ik ben blij dat Heleen het kunstvakonderwijs – mijn oude liefde – gaat versterken.”

Vacature
Het College van Bestuur van Inholland zal samen met het Domein GSW, de vestiging en de Hogeschool Medezeggenschapsraad afspraken maken over de invulling van de vacature die hiermee ontstaat.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.