Den Haag,
20
november
2020
|
07:56
Europe/Amsterdam

Help Pabo-student Simone Tak en haar stageklas naar de finale!

Voorronde UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Pabo-student Simone Tak van Inholland Den Haag maakte met haar stageklas een film over een belangrijke kinderrecht. Het resultaat ‘Ontploffing op het schoolplein’ is nu te zien op YouTube. Met de film doen ze mee aan de voorronde van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De best bekeken films maken kans om naar de finale te gaan. Bekijk de film en help Simone’s klas naar de finale!

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival wil kinderen op een creatieve manier laten nadenken over hun rechten. De kinderen sturen met hun klas een idee in over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. In de film spelen ze zelf mee. Als het een goed idee is, krijgen ze hulp van een filmcoach om de uiteindelijke film te maken. Deze gaat in première op YouTube. De best bekeken films worden door een jury beoordeeld en maken kans om naar de finale te gaan.

Pabo-student Simone Tak hielp haar stageklas met hun idee: een film over artikel 18, recht op een goede opvoeding. Hun idee was zo goed, dat ze de film met behulp van een filmcoach mochten gaan opnemen. De hele klas speelt mee. Het resultaat mag er zijn, compleet met special effects. Benieuwd naar het resultaat, bekijk de film op YouTube. Dan help je Simone en haar klas gelijk mee om kans te maken op een plek in de finale.