Haarlem,
19
april
2021
|
08:00
Europe/Amsterdam

Highlights IVT 2020: samen sterk (online)

Samen staan we sterk. Het jaar 2020 heeft dat meer dan ooit bewezen, zo blijkt bijvoorbeeld uit de highlights 2020 van de stafdienst InformatieVoorziening & Technologie. Bekijk de video en/of de visual en zie hoe hard collega’s in nauwe samenwerking met stafafdelingen én domeinen hebben gewerkt om alles online zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wist je bijvoorbeeld dat Inholland 92% van de diploma’s op tijd leverde? En dat er meer dan 1.000 laptops zijn uitgeleverd? Of dat er rond de 20.000 Teams-meetings per maand worden gefaciliteerd?

Bekijk onderstaande video voor de IVT highlights van 2020

download

Klik op de afbeelding om de pdf te openen

Klik om te openen

Binnen Inholland werkten en studeerden we vooral thuis. Waar dit voor sommigen al heel normaal voelde, was dit voor anderen een grote overgang. Alle collega’s werden voorzien van de benodigde apparatuur, Teams werd onze ‘levenslijn’ en met ISO en het onderwijs werd er hard gewerkt om online toetsen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

De mensen die zich hiervoor inzetten, maar ook zeker het digitale hart’ van de organisatie, waren onmisbaar. Dit is in 2020 meer dan ooit duidelijk geworden. Waar waren studenten en docenten geweest zonder online onderwijsondersteuning? Hoe had iedereen thuis kunnen werken en online onderwijs kunnen volgen zonder de vrachtladingen aan apparatuur die zijn verstrekt? Innovaties kwamen in een stroomversnelling, ‘gekoppelde lokalen’ deden hun intrede en werden onderdeel van het aanbod. Zo voelden de lessen toch een beetje persoonlijk en dichtbij.

Corona kwam als een ongenode gast, maar gaf ons gelukkig ook de motivatie te innoveren, manoeuvreren en anticiperen. Het is ongekend wat er in korte tijd met elkaar mogelijk is gemaakt. Binnen IVT laaide de passie voor het ICT-vak tot ongekende hoogte en zijn er hele mooie resultaten behaald samen met het onderwijs en stafafdelingen. Uiteraard gingen alle reguliere werkzaamheden ook allemaal gewoon door en ook daarin zie je grote stappen.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Jan-Willem van der Graaf
19
April
2021
Dankzij Sven en Jadwiga van IVT heeft het studentendecanaat van Amsterdam/Diemen een online spreekuur waar studenten zonder afspraak terecht kunnen. Daar zijn we heel blij mee!