Haarlem,
15
oktober
2019
|
16:18
Europe/Amsterdam

Hoe maak je in 1 week tijd van Texel een zelfvoorzienend eiland?

Luister nu onze Podcast special over Planet Texel

Op naar Texel. Alsof de wereld even stilstaat in de 20 minuten durende overtocht naar het eiland. Een groep studenten van Hogeschool Inholland gaat de uitdaging aan om het grootste eiland in de Waddenzee in één week tijd zelfvoorzienend te maken. Een superleerzame week!

Leestijd: +- 1 minuut.

Texel moet duurzamer worden
In 2020 wil Texel 100% zelfvoorzienend zijn. Een groep van 38 studenten van verschillende opleidingen van de Inholland-locaties Rotterdam, Delft, Haarlem en Alkmaar werkte in maart een week lang aan creatieve plannen om Texel duurzamer te maken. Aan het eind van de week kregen ze de kans om hun out-of-the-box ideeën te pitchen aan ondernemers en de gemeente. En met succes!

In deze Podcast special staat samenwerking centraal
In vijf verschillende groepen werkten studenten van de opleidingen Tourism Management, Landscape & Environment Management, Luchtvaarttechnologie, Creative Business, Bouwkunde en Technische Bedrijfskunde intensief samen. “Een unieke samenwerking”, zo geven de betrokkenen van het project aan. Hoe kijken ze terug op de week van Planet Texel?

Associate lector Fred Gardner en projectleider Jos van Dam vertellen over het ontstaan van Planet Texel. Studenten Nienke, Daan en Wessel laten hun licht schijnen over de samenwerking tussen meerdere opleidingen. Docent Ted van der Klaauw deelt zijn ervaringen. En Texelaars Pepijn Lyklema en wethouder Hennie Huisman kijken naar de toekomst van een zelfvoorzienend Texel.

Luister nu onze Podcast special!

Liever terugkijken?
Studenten van de opleiding Creative Business hebben een sfeervideo gemaakt van deze week. Bekijk de video hieronder. 

download
Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Hennita Kes
28
May
2019
Beste mensen,

Bezoek ook de oud-student van Inholland die nu boswachter is op Texel, Jerome van Abbeve!
Hij is hier actief mee bezig.

vriendelijke groet van Hennita Kes