Haarlem,
13
juni
2023
|
09:21
Europe/Amsterdam

In memoriam: Kick van Baekel

Kick van Baekel

65 Jaar in het onderwijs, dat kunnen niet veel mensen Kick van Baekel nadoen. Kick was een bekend gezicht voor vele studenten bij Hogeschool Inholland Haarlem, die hem tijdens de toetsen als surveillant tegenkwamen. Kick van Baekel overleed op 2 mei 2023, hij werd 87 jaar oud.

Volgens zijn zoon hielden al zijn banen, werkzaamheden en activiteiten verband met het onderwijs. Eerst waren dat onderwijsondersteunende banen en later ook onderwijsgevende functies.

Toen hij op zijn 65e met pensioen ging, wilde hij wel graag met mensen in contact blijven. Via ASA is hij bij de Hogeschool Haarlem, later Inholland Haarlem, terechtgekomen. Hij ging surveilleren bij tentamens en toetsen. Hij deed dat met heel veel plezier en was altijd weer blij als hij richting de Bijdorplaan kon gaan. Hij had een heel speciale voorkeur voor de post-hbo opleidingen van de MBRT van Inholland Academy. Dat waren heel andere studenten, uit de zorg, volwassen en uit het hele land.

Naast surveilleren was Kick werkzaam als vrijwilliger in verzorgingstehuis De Heemhaven in Heemstede. Vóór corona bestierde hij twee dagen in de week het winkeltje en deed hij vaak mee als hulp bij de bingo, het koffiedrinken en meer. Naast mantelzorger waren er ook nog zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind waar hij aandacht aan wilde besteden. Zijn tweede achterkleinkind werd geboren op zijn sterfdag, die heeft hij helaas niet meer kunnen meemaken. Toen hij 87 jaar werd heeft hij de knoop doorgehakt: stoppen met surveilleren, behalve voor de Academy. Hij heeft niet heel lang van deze extra vrije tijd kunnen genieten, drie maanden later overleed hij.

We kenden Kick als een aimabele man, altijd vrolijk en goedlachs en een zeer gewaardeerde kracht. Als we hier een surveillant nodig hadden, vroegen we steevast om Kick, want hij kende het reilen en zeilen als geen ander. Hij zal worden gemist.

Namens de opleiding MBRT en Inholland Academy, Geert Plug.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Ingrid
15
June
2023
Een zeer warme en vriendelijke man met een prachtige rustige uitstraling tijdens de toetsen. Dat gaf rust als ik als student en later post-hbo student stress had. Onlangs kwam ik hem nog tegen als collega (nu ik zelf docent ben) na een toetsafname, ook toen was hij in voor een vriendelijk praatje en hebben we het over vroegerjaren gehad bij MBRT. Hij zal zeker worden gemist! Ingrid, docent MBRT