Haarlem,
08
juni
2020
|
08:25
Europe/Amsterdam

Inholland Academy leidt ict-experts op tot hbo-docent

KPN’ers geven paar dagen per week les en delen hun kennis

Docenten bij computer

Een eerste groep van zestien ict’ers wordt door Inholland Academy opgeleid tot hybride hbo-docent. "Deze ict’ers zijn echte experts uit het werkveld en zijn nodig om onze studenten te inspireren", zegt Academy-directeur Margret de Blanken-Hulsebosch in een interview met BNR Nieuwsradio.

De ict-sector kent een groot tekort aan professionals, zegt Margret. “Als je dat wilt doorbreken, zul je erin moeten investeren. Dat doen we in Nederland, want we zijn een kenniseconomie en willen dat blijven.” Dit coronatijdperk, waarin alles nóg meer digitaal verloopt, benadrukt volgens haar het belang van een gezonde ict-sector. “Het is daarom ontzettend belangrijk dat er voldoende, goed opgeleide studenten zijn."

De ict-professionals van deze eerste lichting werken allen bij KPN. Zij dragen hun ervaring en expertise over aan studenten, de vakmensen van de toekomst. De vakdocenten tillen het onderwijs tegelijkertijd naar een hoger plan, aldus Margret. “In de ict zijn enorm veel innovaties, we moeten daarin blijven meebewegen.”

De nieuwe post-hbo-opleiding ‘Hybride ict-docent’ staat open voor ict’ers die naast hun werk in deeltijd willen lesgeven op een hogeschool of trainingen willen geven aan hun collega’s. Dankzij deze opleiding blijven professionals zich tijdens hun loopbaan verder ontwikkelen en zijn zij duurzaam inzetbaar voor hun werkgever.

Beluister het interview met Margret op de website van BNR Nieuwsradio. Het gesprek duurt ongeveer 4 minuten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.