Amsterdam/Haarlem,
16
juli
2019
|
09:08
Europe/Amsterdam

Inholland en HvA organiseren Dag van het Sportonderzoek 2019

Op donderdag 7 november in Amsterdam

tips voor sportapps

Voor studenten en (docent)onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek organiseren Hogeschool Inholland en de Hogeschool van Amsterdam donderdag 7 november de Dag van het Sportonderzoek (DSO). Aanmelden kan tot 31 oktober.

De organisatie van het congres is dit jaar in handen van de Inholland-opleiding Sportkunde, de gezamenlijke Inholland- en HvA-onderzoekslijn Kracht van Sport en de HvA-faculteit Bewegen, Sport en Voeding. Het thema van de dag is ‘Sportonderzoek met Impact’. Het inhoudelijke programma wordt opgehangen aan drie pijlers van de HvA-kennisagenda Sport en Bewegen:

  • De gezonde generatie
  • Leefstijl als medicijn
  • Training van de toekomst

Kijk voor meer informatie op de website van het evenement.

Call for abstracts
Tijdens de Dag van het Sportonderzoek 2019 kun je een bijdrage te leveren in de vorm van een posterpresentatie, een presentatie in één van de parallelsessies en een symposium. Het indienen van een abstract kan tot en met zondag 8 september via de website, hier staan ook de eisen beschreven waar een abstract aan dient te voldoen.

Kosten
Het congres vindt plaats in het Sportcentrum Universum te Amsterdam op donderdag 7 november van 9.00 tot 17.30 uur. Aanmelden kan tot en met donderdag 31 oktober. De kosten voor aanmelding zijn 135 euro, tot en met 8 september geldt een ‘early bird’ tarief van 110 euro. Voor studenten bedraagt het tarief 50 euro. Deelname aan de Nacht van het Sportonderzoek kost 30 euro, in combinatie met een DSO ticket 25 euro.

Nacht van het Sportonderzoek
Op woensdagavond 6 november, de avond voor de Dag van het Sportonderzoek, wordt traditiegetrouw de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd. De Nacht van het Sportonderzoek 2019 vindt plaats in de vorm van een pubquiz waarbij gelegenheid is om in een gezellige en ontspannen setting te discussiëren en netwerken.

De gezonde samenleving

Met evenementen als de Dag van het Sportonderzoek 2019 draagt Inholland bij aan De gezonde samenleving, een profilerend thema van Hogeschool Inholland. Dit is een samenleving waarin burgers, bij fysieke, psychische en sociale problemen, een zo gezond en sociaal mogelijk leven leiden en kunnen participeren. Een samenleving waarin mensen in hun sociale omgeving centraal staan. Waarin professionals mensen – preventief en bij problemen – activeren en ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfmanagement en empowerment. Deze professionals werken interprofessioneel en maken gebruik van de laatste (technologische) innovaties.