Haarlem,
05
november
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

Inholland: klaar voor de toekomst met onze nieuwe designportal

Vanaf vandaag kun je terecht in onze vernieuwde designportal. De templates en sjablonen die hier staan en die je voor je werk gebruikt, zijn in een nieuw jasje gegoten. Onze visuele identiteit heeft namelijk een bijzondere ‘refresh’ ondergaan. Met deze nieuwe uitstraling van onze communicatiemiddelen is Hogeschool Inholland klaar voor de toekomst!

Als hogeschool staan we midden in een snel veranderende maatschappij. We zijn er trots op Inholland-professionals op te leiden die op alle fronten hun meerwaarde bewijzen. Onze vernieuwde visuele identiteit moet dit nog duidelijker onderstrepen. Aan de basis van de nieuwe stijl staan twee uitgangspunten: de Inholland-professional staat centraal, vanuit de Leren = durven-mentaliteit. Daarnaast behouden we het perspectief als visueel element. Het perspectief zoekt interactie en beweegt met iedere student, collega en samenwerkingspartner mee. Het staat voor naar alle richtingen kijken en verbinden. De vernieuwde visuele identiteit straalt daarom zowel kracht als dynamiek uit. In onderstaande video  krijg je een indruk van de vernieuwde stijl van het huis.

download

Voordelen vernieuwde designportal
Het dynamische perspectief biedt veel ruimte om gedurfder en experimenteler bezig te zijn met de vormgeving. Ook biedt het een grote diversiteit aan mogelijkheden en verschijningsvormen in compositie en lay-out, zonder dat de consistentie verloren gaat. Hiermee weerspiegelen we niet alleen de dynamiek en wendbaarheid vanuit het perspectief van de Inholland-professional, maar kun je in de designportal ook zelf aan de slag met het maken van standaardmiddelen en deze set van templates flexibeler inzetten. Kortom: je hebt meer keuze in wat je inzet voor jouw specifieke communicatiedoeleinde, maar wel eenheid in verscheidenheid. We blijven de designportal gedurende het collegejaar aanvullen met nieuwe standaard communicatie-uitingen.

Zelf aan de slag
Op het communicatieportaal vind je de stijlgids met alle richtlijnen. Via het communicatieportaal kom je bij de designportal. Daar vind je alle vernieuwde templates voor onder andere posters, flyers en nieuwsbrieven. Zo dragen we Hogeschool Inholland in alles consistent uit en bouwen we samen aan een sterk merk.Op het communicatieportaal kun je binnenkort de gebruikerstraining bekijken, zodat je zelf aan de slag kunt gaan in de designportal. Je kunt je ook aanmelden voor een gebruikerstraining via stijlvanhethuis@inholland.nl.

Advies nodig?
Wil je meer weten of advies over wat je het beste kunt doen als je een nieuwe communicatie-uiting wilt maken? Stuur dan een mailtje naar stijlvanhethuis@inholland.nl. We helpen je graag!