04
maart
2024
|
15:02
Europe/Amsterdam

Inholland neemt collectief abonnement op nieuwsbrief ScienceGuide

sc_LI

Het College van Bestuur heeft besloten om in te gaan op het aanbod van ScienceGuide tot een collectief abonnement op de nieuwsbrief van dit platform. Dit mede op verzoek van meerdere collega’s die aangeven ScienceGuide als belangrijke bron van informatie te zien. Het platform is bedoeld als onafhankelijk podium om nieuws te delen over het hoger onderwijs, wetenschap en de kennissector. Collega’s kunnen zich kosteloos aan- en afmelden (met hun Inholland-mailadres) voor de nieuwsbrief via scienceguide.nl/nieuwsbrief.

Wegens gebrek aan financiële middelen kondigde ScienceGuide onlangs aan mogelijk moeten stoppen met het platform en bijbehorende nieuwsbrief. Alleen als voldoende instellingen een betaald collectief abonnement zouden afsluiten, kon ScienceGuide doorgaan. Inmiddels heeft ScienceGuide op de website aangegeven “voldoende perspectief te hebben” om door te gaan.

In een eerdere fase heeft Inholland, vanwege een kosten/batenafweging besloten geen aansluiting te zoeken bij ScienceGuide. Destijds was het platform bedoeld om hogescholen de kans te geven zich extern te profileren. Inmiddels is de insteek van het medium veranderd en wordt het platform gebruikt als bron van informatie.

Nu het aanbod en de kosten van het bijbehorende abonnement zijn gewijzigd, én het aanbod duidelijk voorziet in een informatiewens van collega’s, heeft het CvB besloten over te gaan op het abonnement, waardoor collega’s zich gratis kunnen abonneren op de nieuwsbrief via de website van Scienceguide. Collega’s die zich mogelijk al eerder individueel hadden aangemeld zullen, na overleg met ScienceGuide, niet gefactureerd worden.

Meer informatie over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot ScienceGuide vind je op de website.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
peter
04
March
2024
Top: Science is voor mij (als informatiemanager) en belangrijke bron voor wat er leeft in onderwijsland (de temperatuur en de zeitgeist). En het belangrijke onderzoek dat wij en onze collega's doen. Dank CvB!
Jeroen
07
March
2024
Sluit ik mij bij aan Peter!