08
februari
2024
|
14:47
Europe/Amsterdam

Interdisciplinaire minors: studenten kunnen zich nu aanmelden!

Uitdagende initiatieven: over grenzen heen leren

Interdisciplinaire minors collega's

Onze studenten komen straks in een wereld terecht waarin complexe vraagstukken centraal staan. Uitdagingen die vragen om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te denken en te werken. Om studenten hierop voor te bereiden, starten we in september weer met ons hogeschoolbreed keuzeonderwijs in de vorm van interdisciplinaire minors. Huidige tweede- en derdejaarsstudenten die in jaar 3 en 4 keuzeruimte in het curriculum hebben, kunnen zich op het vernieuwde platform aanmelden tot en met 6 mei 12.00 uur. Neem zelf ook een kijkje!

Bij deze interdisciplinaire minors leren, denken en werken studenten van verschillende opleidingen samen - vaak ook met onderzoekers, werkveldpartners en burgers. Ze delen kennis en ervaringen, discussiëren, experimenteren en ontwerpen oplossingsrichtingen terwijl zij in de praktijk een maatschappelijk probleem aanpakken. Denk hierbij aan challenges binnen de thema’s climate, entrepreneurship, food & health, leisure & tourism, music industry, social impact, sustainable fashion en tech & society. Het is fijn om te zien dat steeds meer opleidingen ruimte maken in het curriculum en hierdoor steeds meer studenten kunnen kiezen voor een interdisciplinaire leerervaring.

Laat studenten oriënteren
Studenten besteden 20 weken (30 EC) aan deze challenges uit het echte leven. Ze kunnen in semester 1 van studiejaar 2024-2025 kiezen uit vraagstukken bij de volgende minors:

  1. Food Challenge Ondernemen (NL)
  2. Inholland Impact Makers (NL)
  3. International Music Industry Lab (ENG)
  4. Innoveren & Ondernemen (NL)
  5. Omgevingsbewust Ontwerpen (NL)
  6. Social Impact Island @ Sluislab (NL)
  7. Sustainable Fashion Lab (NL)
  8. Sustainable Media Lab (ENG)
  9. Understanding AI (voorheen Data Driven Smart Society) (ENG)
  10. Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam (NL/ENG)
  11. Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam (NL/ENG)

Bekijk het aanbod op het platform

Minor Inholland Impact Makers
De minor Inholland Impact Makers is komend semester nieuw. Er is ruimte voor 60 studenten, verdeeld over 12 challenges op verschillende thema's. Bij ieder vraagstuk zijn verschillende lectoraten en opleidingen uit meerdere domeinen betrokken. Deze minor ontwikkelen we om onze strategische ambities op het gebied van interdisciplinair leren te versnellen. In deze - en andere interdisciplinaire minors - ontwikkelen studenten onmisbare kennis en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, die zich in het werkveld van al onze opleidingen aandienen. En vanuit de werkwijze practice what you preach zijn collega’s vanuit de verschillende domeinen, een interdisciplinair team, betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de minor Inholland Impact Makers.

Toolkit voorlichting aan studenten 
De huidige tweede- en derdejaarsstudenten krijgen via de mail, Iris en via voorlichting binnen de opleidingen informatie over de interdisciplinaire minors. 
Studenten hebben aangegeven voorlichting over het keuzeonderwijs graag te ontvangen via docenten en studiebegeleiders. Gebruik daarom de handige toolkit over hogeschoolbreed keuzeonderwijs (NL en ENG) voor collega's. Deze bestaat uit:

  • Presentatie voor in de klas voor docenten
  • Handvatten voor bij de voorlichtingspresentatie 
  • Tekst om mee te sturen in een email naar studenten 
  • Banner naar landingspagina voor op Moodle (zet hieronder de link naar de landingspagina: www.inholland.nl/minor)
  • In NL toolkit: Overzicht vraagstukken Minor Inholland Impact Makers met de geselecteerde opleidingen per vraagstuk
     

Download op Sharepoint:
Toolkit Hogeschoolbreed keuzeonderwijs semester 1 - NL
Toolkit Hogeschoolbreed keuzeonderwijs semester 1 -ENG


Aanmelden tot en met 6 mei
Het platform staat vanaf nu open voor studenten om zich aan te melden: inholland.nl/minor. Wijs ze vooral op de thema's en de mogelijkheden! Aanmelden voor een van de interdisciplinaire minors kan tot en met 6 mei 12.00 uur.

Meer weten over hogeschoolbreed interdisciplinair keuzeonderwijs bij jouw domein? Neem contact op met:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.