24
januari
2022
|
09:33
Europe/Amsterdam

Interne coaches beschikbaar voor jou!

Samenwerking

Vanaf 1 februari hebben alle collega’s van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om kosteloos een interne coach te raadplegen. Het gaat om een ‘proeftuin’ met docenten, leidinggevenden of stafmedewerkers die (gecertificeerd) opgeleid zijn als coach en aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Vanuit hun passie en betrokkenheid helpen ze jou hét verschil te maken in je eigen professionele ontwikkeling.

Een interne coach ondersteunt, begeleidt of adviseert je bij een bepaalde vraag en is gespecialiseerd in coaching op bijvoorbeeld het gebied van docentschap, loopbaanvragen, gezond leven en werken en teamontwikkeling. Concrete voorbeelden van coachvragen die we langs zien komen zijn:

  • “Als docent merk ik dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op coachende kwaliteiten en ik wil me hierin ontwikkelen.”
  • “Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging in mijn loopbaan.”
  • “Ik vind het moeilijk om in grote groepen het woord te nemen.”
  • “Wij zouden in ons team nog veel beter kunnen samenwerken.”
  • “Hoe motiveer ik mijn medewerkers en zet ik hen meer in hun kracht?”

Loop jij rond met een vraag, heb je interesse en wil je weten welke coach het meest geschikt is voor jouw situatie? Kijk dan op het leerportaal bij “onze coaches” en neem rechtstreeks contact op met één van onze coaches om een afspraak te maken. Uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk en heb je hiervoor geen toestemming nodig van jouw leidinggevende.

In het eerste gesprek maak je kennis met ‘jouw coach’. Afhankelijk van je vraag maak je afspraken over je doel, eindresultaat en het aantal te voeren gesprekken.

Gemiddeld kun je uitgaan van zes gesprekken voor een traject. De gesprekken kunnen zowel face-to-face als digitaal plaatsvinden.

 Wil jij meer regie nemen op jouw eigen ontwikkeling? Maak dan snel een afspraak!