30
mei
2022
|
06:58
Europe/Amsterdam

Inzet van proctoringsoftware vanaf 2022-2023 alleen nog op kleine schaal

Hybride ICT-docent

Met ingang van studiejaar 2022-2023 zet Hogeschool Inholland proctoringsoftware niet meer in voor grootschalige toetsing. Nu we weer op de locaties kunnen toetsen (mede door de mogelijkheid om de digitale toetsen op studentenlaptops af te nemen), is er geen reden meer om deze vorm van toetsing grootschalig in te zetten. Het College van Bestuur heeft dit besloten na instemming van de Hogeschool Medezeggenschapsraad.

 Dit betekent dat toetsen  met proctoringsoftware vanaf komend studiejaar alleen nog kleinschalig kunnen worden ingezet voor bepaalde situaties en doelgroepen. De voorwaarden waaronder en de methode hoe deze toetsing wordt afgenomen worden nader uitgewerkt voor het einde van het studiejaar.

 Voor dit studiejaar (periode 4 en 5 indien van toepassing) zijn verder de volgende voorwaarden gesteld om proctoringsoftware in te zetten:

  • Opleidingen die proctoringsoftware inzetten staan mede garant voor de kwaliteit van de toetsafname. De opleidingen zijn nauw betrokken bij de analyse achteraf.
  • Er komt verscherpte toezicht en sturing als toetsen met proctoring worden afgenomen bij groepen groter dan 75 studenten. Proctoringsoftware wordt in periode 4 en 5 niet meer ingezet voor groepen kleiner dan 75 studenten.

Over toetsen met proctoring
Voor digitale (kennis-) toetsen maakte Inholland de afgelopen periode gebruik van proctoringsoftware, waarbij achteraf opgenomen beelden geanalyseerd werden. Voor het komende studiejaar zal er vooral gebruik gemaakt worden van het toetssysteem Testvision, in combinatie met Schoolyear, waardoor het mogelijk is om op locatie met studenlaptops digitaal te toetsen.

Meer informatie vind je op Weten & Regelen op de pagina Schoolyear.