28
februari
2024
|
10:00
Europe/Amsterdam

Juridische vraag? Team JZ heeft nu een handige portal

header-homepage-pexels-alexander-suhorucov-6457521

Informatie en handige templates over stage, afstudeeropdrachten, student- en stafuitwisselingen, externe samenwerkingen, een uitgebreide FAQ en andere (meer algemene) juridische informatie op het gebied van onderwijs- en onderzoek vind je sinds kort op de nieuwe portal van het team Juridische Zaken (JZ). Ook is er informatie te vinden over de juridische ondersteuning van gesubsidieerde projecten, bezwaar- en beroepsprocedures en juridisch onderwijsbeleid.

Inholland-collega’s Susanne Langenberg en Rowan Eenkhoorn, beide werkzaam als bedrijfsjurist voor team JZ, hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de portal, omdat zij merkten dat een deel van de vragen uit de organisatie steeds opnieuw gesteld werden.

“Omdat we als hogeschool steeds meer en complexere samenwerkingen aangaan om de innovatie van ons onderwijs en praktijkgericht onderzoek te versterken, hebben we ook steeds meer te maken met allerlei juridische vraagstukken. Wij helpen daarbij. Zo kun je bij ons terecht wanneer je bijvoorbeeld een samenwerkingscontract wilt aangaan met een bedrijf of organisatie. Naast bedrijfsjuridische vraagstukken kun je ook bij ons terecht voor juridische vragen over onderwijsbeleid of bezwaar- en beroepsprocedures. Voor meer algemene informatie kun je nu ook terecht op de portal Juridische Zaken.”

Veel bedrijfsjuridische vragen
Susanne: ‘’Vooral op bedrijfsjuridisch gebied merken we dat collega's veel vragen hebben over beschikbare templates voor bijvoorbeeld contracten. Met behulp van een gebruikersonderzoek onder onze belangrijkste doelgroepen binnen Inholland, hebben we gekeken welke informatie gestandaardiseerd kon worden. Antwoorden op veelgestelde vragen en templates kun je hierdoor makkelijker terugvinden op de portal. Dit zorgt ervoor dat we als team efficiënter kunnen werken en meer tijd hebben om advies op maat te geven.”

Handige informatie bij projecten
Rowan: “De portal biedt veel informatie om te gebruiken binnen jouw project. Tegelijkertijd blijft het sluiten van contracten ook een kwestie van maatwerk. We blijven daarom graag meedenken met de organisatie om de desbetreffende samenwerking te gieten in de juiste vorm, passend bij het project.”

Ook ondersteuning en advies op juridisch onderwijsbeleid en bij bezwaar- en beroepsprocedures
Naast bedrijfsjuridisch advies, dat vaak gaat om ondersteuning op het gebied van contracten en overeenkomsten, biedt JZ advies en ondersteuning op juridisch onderwijsbeleid (zoals wet- en regelgeving, OER, diplomering, internationalisering en beleid rond studieadvies). Ook is er advies en ondersteuning op het gebied van geschillen, dat zich richt op bezwaar- en beroepsprocedures van studenten. Over deze clusters vind je ook informatie op de JZ-portal.

Contact en Weten & Regelen
Heb je vanuit je werk een juridische vraag of wil je advies over bijvoorbeeld het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst? Neem dan contact op met team JZ via juridische.zaken@inholland.nl. Benieuwd wat team JZ zoal voor je kan betekenen? Ga dan naar de JZ-pagina op Weten & Regelen.