Leiden,
03
mei
2022
|
13:41
Europe/Amsterdam

‘Waarheidsvinding vanuit verschillende perspectieven’

Kennisdelingsbijeenkomst Randstadhogescholen op 10 mei

2_voltijd_student

Samen met vijf andere Randstandhogescholen organiseert Hogeschool Inholland dinsdag 10 mei een kennisdelingsochtend over ‘waarheidsvinding vanuit verschillende perspectieven’. De bijeenkomst is bedoeld voor docenten, praktijkonderzoekers, stafmedewerkers en studenten die willen weten hoe je verschillende perspectieven en (wetenschappelijke) bronnen aan de orde stelt in je onderwijs en onderzoek. 

Tijdens het programma komen vragen aan de orde als: ‘hoe ga je om met verschillende perspectieven op waarheid in de klas?’ en ‘hoe voorkom je dat binnen praktijkonderzoek alleen de dominante, mainstream perspectieven worden meegenomen?’.  

Daarnaast is er aandacht voor bronnen die in het onderwijs gebruikt worden bij het zoeken naar antwoorden op ethische vraagstukken, het voorkomen van zwart-wit-denken en gesprekken over alternatieve waarheden in de klas. Welke positie kies je hierbij als docent wanneer jezelf ook een sterke mening hebt over het onderwerp?’  

De bijeenkomst duurt van 9.00 tot 12.30 uur en vindt plaats bij Hogeschool Leiden. De keuze voor Leiden is niet toevallig: de stad Leiden is in 2022 ‘European City of Science’, Europese hoofdstad van kennis en wetenschap. Het centrale thema van dat jaar is ‘Who Knows?’, met vragen als: wat is de positie van wetenschap anno 2022, wie heeft de autoriteit om te beoordelen wat waar is en wat niet? Doel van dit jaar is het verbinden van wetenschap en samenleving. De bijeenkomst op 10 mei staat in het teken van dit bijzondere jaar.   

Meer informatie over het programma vind je op de website van Hogeschool Leiden. Je kunt je aanmelden voor de studiedag via dit formulier. Je ontvangt na aanmelden een bevestiging. 

logo1