Den Haag,
04
oktober
2018
|
06:00
Europe/Amsterdam

Keuzegids HBO 2019: Inholland bij beste hogescholen van de Randstad

Keuzegids HBO 2019

Hogeschool Inholland behoort tot de beste hogescholen van de Randstad, zo blijkt uit de Keuzegids HBO 2019. Het Conservatorium in Haarlem en de opleiding Business, IT & Management in Diemen zijn uitgeroepen tot ‘Topopleiding 2019’. De laatste is binnen haar categorie zelfs de beste in heel Nederland.

Traditioneel is er een groot verschil tussen de scores van hogescholen binnen en buiten de Randstad. Ook dit jaar blijkt dat weer uit de ranglijst in de Keuzegids. Inholland behoort met haar kleinschalige opleidingen op zeven locaties tot de top van de Randstad. De Keuzegids prijst de verbeteringen in het onderwijs: “Sinds vorig jaar is er bij Inholland sprake van een voorzichtige stijging, die ook dit jaar weer doorzet.”

‘We zijn goed bezig’
“Eerder dit jaar kregen we al waardering van studenten in de Nationale Studenten Enquête. Die steeg voor het vierde jaar op rij. Deze mooie resultaten in de Keuzegids bevestigen dan ook dat we goed bezig zijn. Hiervoor complimenten naar de betrokken collega’s”, reageert de Inholland-voorzitter Jet de Ranitz. “Een mooie beloning voor hoe wij werken aan onze onderwijskwaliteit, en zeker ook voor onze aanpak, die persoonlijk en dichtbij is. Hoewel we een grote hogeschool zijn, wordt ons kleinschalige karakter gewaardeerd door studenten. De begeleiding is persoonlijk, studenten en docenten op onze locaties kennen elkaar bij naam.”

Conservatorium Haarlem van hoge kwaliteit
“Voor de algemene muziekopleiding zullen je voorgangers Amsterdam, Groningen en Haarlem van harte aanraden”, schrijft de Keuzegids. Het Conservatorium Haarlem mag zich ‘topper’ noemen, onder meer doordat studenten bij Inholland “blij zijn met de manier waarop getoetst wordt.” Ook de faciliteiten in Haarlem scoren goed. Dit leidt tot een score van 79 punten. Volgens de gids is het wellicht lastig om toegelaten te worden, maar eenmaal binnen ben je zeker van hoge kwaliteit.

Topper in Diemen
Met 82 punten scoort de opleiding Business IT & Management (BIM) hoge ogen op de ranglijst van ict-opleidingen in het hbo. Zeer goed oordelen studenten over de inhoud van de opleiding, toetsing, docenten, vaardigheden en faciliteiten. “Voor Business IT & Management is Diemen duidelijk de topper.”

“Alles staat bij ons in het teken van ons doel om studenten op het gewenste niveau en met voldoende ‘bagage’ te laten afstuderen. We nemen daarin onze verantwoordelijkheid, die willen we niet afschuiven”, zegt BIM-teamleider Boudewijn Boelman. “Als opleiding houden we bijvoorbeeld rekening met de taalbeheersing van nieuwe studenten. Veel van hen komen uit een familie met een migratieachtergrond. We creëren een omgeving waarin studenten vragen durven te stellen als ze iets nog niet weten. Mede dankzij collega’s met een achtergrond in communicatie en taal heeft ons team de kennis in huis om samen met studenten aan verbetering te werken.”

Andere Inholland-opleidingen die bovengemiddeld scoren in de Keuzegids HBO 2019 zijn Social Work in Den Haag (74), Mondzorgkunde in Amsterdam (74), Verloskunde in Amsterdam (74), Pedagogiek in Amsterdam (68) en Tourism Management in Rotterdam (74).

Over Keuzegids HBO 2019
De jaarlijks verschijnende Keuzegids HBO is een uitgave van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en bedoeld om studiekiezers te helpen bij hun studiekeuze. De redactie biedt een overzicht van de sterke en de zwakke punten van Nederlandse hogescholen en hun opleidingen op basis van diverse cijfers en onderzoeksresultaten. Wat betreft de studentoordelen is gekeken naar de Nationale Studenten Enquête 2018. Ook de expertoordelen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie zijn meegewogen.

Wil je de keuzegids inzien? Dit kun je doen via collega's van het WIR-team op je locatie.

Reacties 1 - 7 (7)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ellen mokveld
06
December
2018
Ik ben erg benieuwd wat er in de keuzegids staat is het mogelijk dat ik hem digitaal kan bekijken?
Hoor graag, gr. Ellen
Daan Stet
07
December
2018
Dag Ellen, werk je bij Inholland of studeer je hier? Dan kun je wellicht informeren bij het team Werving Instroom en Relatiemanagement van je locatie. Vraag even bij de receptie als je niet weet waar je hen kunt vinden
Daan Stet
07
December
2018
Dag Ellen, werk je bij Inholland of studeer je hier? Dan kun je wellicht informeren bij het team Werving Instroom en Relatiemanagement van je locatie. Vraag even bij de receptie als je niet weet waar je hen kunt vinden
Jeffrey Timmermans
24
October
2018
Is het mogelijk om de keuzegids deze week in alkmaar of digitaal nog even te bekijken? Ivm de beschikbaarheid van de servicedesk?
Daan Stet
25
October
2018
Dag Jeffrey, ik heb je gemaild.
richardvan galen
09
October
2018
pabo informatie gids op afstand en top opleiding
Iris
06
October
2018
Wat is het WIR team en waar kan ik hen vinden op locatie Rotterdam?
Daan Stet
08
October
2018
Dag Iris, als je links naast de receptie de gang in loopt, aan de rechterkant. Helaas weet ik niet het kamernr. uit mijn hoofd. Ik heb je reactie doorgegeven aan collega's van het WIR-team, zij zullen je nog mailen als het goed is.
Ted van der Klaauw
05
October
2018
ik wil graag de keuzegids inzien
Daan Stet
05
October
2018
Hiervoor kun je naar het WIR-team gaan.
Els
04
October
2018
Mooie opsteker voor de school en de leerkrachten.
Anouk Siegenbeek van Heukelom
04
October
2018
Wauw! Wat ontzettend goed! Gefeliciteerd met dit mooie resultaat: dat is een schouderklopje van formaat voor iedereen bij Inholland die zich de afgelopen jaren keihard heeft ingezet voor goed onderwijs, boeiend en belanghebbend onderzoek en alles wat daarbij komt kijken. Ga zo door!
Daan Stet
04
October
2018
Dank Anouk! :-)