Rotterdam,
13
september
2018
|
09:12
Europe/Amsterdam

Kleurrijke Inholland Publieksprijs

De winnende foto van De Kracht Van Rotterdam 2018

Fotograaf Florine van Rees is de trotse winnaar van de Inholland Publieksprijs van deze editie van De Kracht van Rotterdam. Vrijdag 7 september reikte relatiebeheerder Olav Rülander van Hogeschool Inholland Rotterdam de Inholland Publieksprijs uit aan Florine in de volle foyer van Theater Rotterdam. De foto van Florine (links) is te zien op de overzichtstentoonstelling naast Hogeschool Inholland Rotterdam en op de muur van Het Nieuwe Instituut in het Museumpark.

Marlike Marks won de juryprijs dit jaar, haar foto (rechts) is te zien op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Initiatiefnemer Anne Bloemendaal: “Met de Inholland Publieksprijs betrekken we alle (bijna) Rotterdammers bij het beeld van de stad, niet alleen dat bekende beeld van de brug, de Euromast en de Markthal maar ook bij al die andere beelden uit alle delen van Rotterdam. Dit jaar hebben meer dan 2000 stemmers hun drie favoriete beelden een stem gegeven."

Olav Rülander, Hogeschool Inholland "De doelstelling van de Kracht van Rotterdam sluit naadloos aan bij wat wij als Hogeschool in Rotterdam willen bereiken: professionals opleiden met oog voor creativiteit en duurzaamheid die bijdragen aan de veerkracht van de stad en van alle Rotterdammers".

De foto’s van de twaalf fotografen van deze editie Folkert Koelewijn, Lou Muuse, Marieke Odekerken, Mihai Gui, Shehera Grot, Wout Overkamp, Ruben Hamelink, Florine van Rees, Marlike Marks, Martijn Jaarsveld, Boudewijn Bollmann en Luc Schol zijn op verschillende plekken in de stad te zien en op de overzichtstentoonstelling bij Hogeschool Inholland.

Fotocredits: beeld van handen Florine van Rees voor De Kracht van Rotterdam 2018