Haarlem,
23
februari
2023
|
07:16
Europe/Amsterdam

Kom je ook naar de EdTech - VR Experience?

EdTech VR Experience

Wil jij met studenten en collega’s ervaren wat je nu al kunt doen met virtual reality? Ben jij nieuwsgierig naar hoe je jouw les kunt verrijken met de inzet van VR? Kom dan dinsdag 21 maart naar de EdTech - VR Experience bij Inholland Haarlem. Op deze ochtend krijg je inzicht in hoe en waar VR gebruikt wordt binnen Inholland en delen docenten hoe zij VR toepassen in hun onderwijs. En het mooie is: je kunt het meteen zelf uitproberen.  

Hoe regel jij dat met die brillen?
Na het succes van het vorige EdTech-evenement, staat deze bijeenkomst helemaal in het teken van virtual reality! Het doel van de ochtend is om van elkaar te leren en elkaar vooral praktisch verder te helpen met virtual reality in het onderwijs. Wat is nu de meerwaarde van VR voor je onderwijs? En wat kunnen we van elkaar leren? Is wat bij het Domein Gezondheid Sport en Welzijn gebruikt wordt ook handig voor Business Finance & Law? Hoe begin je met VR en hoe regel je dat met die brillen?

Programma
We starten de ochtend met de kick-off van de nieuwe Inholland Community of Practice Extended Reality (XR). Hier kun je collega’s ontmoeten die al ervaring of interesse hebben in het inzetten van XR-technologie binnen Inholland en bespreken we samen hoe we deze ontwikkeling verder kunnen brengen. De SURF-community Virtuality is ook aanwezig om samen de laatste stand van zaken op het gebied van XR in het hoger onderwijs te bespreken.

Vervolgens wordt op de VR Experience een aantal showcases gedemonstreerd. Zet zelf die bril op en spreek direct de juiste mensen uit de EdTech Community om verder te komen!  Zo kun je kennismaken met het experiment dat Social Work Rotterdam gaat starten met CleVR en laten de Social Work-collega’s uit Haarlem en Alkmaar zien hoe zij VR hebben ingezet in een training rondom grensoverschrijdend gedrag. Ook SURF is aanwezig om de nieuwste VR-toepassingen te presenteren en vertellen collega's van de opleiding Bouwkunde in Alkmaar over hun DD-lab – By Inholland.

De ochtend wordt afgesloten met een gezonde netwerklunch.

Aanmelden
Voor de kick-off van de Community of Practice XR zijn beperkt plekken beschikbaar, dus meld je aan! De VR Experience is vrij toegankelijk voor iedereen.

Datum en locatie

  • 9.30 – 11.00 uur: Kick-off Community Immersive Learning (locatie Start Up Campus Haarlem)            
  • 11.00 – 13.00 uur: VR Experience (Inholland Haarlem – centrale hal)