Haarlem,
18
december
2018
|
14:15
Europe/Amsterdam

Kort nieuws 18 december 2018

Business Studies bezoekt Global Entrepreneurship week in Berlijn, laatste bijeenkomst van World Class in Den Haag en Inholland Radio zendt live uit bij de accreditatie van Creative Business. Je leest het in dit korte nieuwsoverzicht.

Studenten Business Studies bezoeken de Global Entrepreneurship week in Berlijn
Het was voor de ondernemende studenten van de afstudeerrichting Ondernemen dé week om zich te laten verrassen door alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Zij bezochten de Global Entrepreneurship week in Berlijn. Net als vorig jaar besloot een grote groep studenten Ondernemen van de vestigingen Alkmaar, Diemen en Haarlem om naar Berlijn te gaan: een van de meest innovatieve steden in Europa. In deze stad bezochten zij jonge bedrijven zoals Fingerspitzengefühl en Humanado. Maar ook een workshop bij Zalando was onderdeel van het programma, gecombineerd met een bezoek aan incubatiecentra zoals Bikini en een toelichting over de rol van de ambassade.

download
VID-20181126-WA0000

Laatste bijeenkomst World Class The Hague
11 december was de laatste van de vier bijeenkomsten die voor de World Class The Hague studenten werden georganiseerd. Het jaar begon met een bijzondere bijeenkomst waarop Koning Abdullah van Jordanië een lezing gaf in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. De slotbijeenkomst was in het Vredespaleis, waar de studenten te gast waren bij het Internationaal Gerechtshof (International Court of Justice). Oud-president Peter Tomka sprak over de rol en het functioneren van het Gerechtshof. Daarnaast werden gedurende het jaar een aantal extra activiteiten georganiseerd.

World Class The Hague is een initiatief van de gemeente Den Haag en is gericht op het versterken van de betrekkingen tussen de stad van vrede en recht en haar studenten. Studenten van verschillende Haagse instellingen voor hoger onderwijs krijgen de kans om meerdere keren per jaar lezingen bij te wonen van gerenommeerde sprekers in het kader van ‘Den Haag, stad van Vrede en Recht’.

Inholland Radio live bij accreditatie van Creative Business
Maandag 10 en dinsdag 11 december zond Inholland Radio, samen met NEWb Campusradio, live uit vanaf Inholland Den Haag. Het doel was om verslag te doen van de accreditatie van het domein Creative Business. "De showcase ging als gepland", aldus Amy van NEWb. "De panelleden waren enthousiast en stelden interessante vragen aan alle betrokken partijen. Dit was erg fijn om te merken. Volgens ons was het ontzettend geslaagd, wij kijken uit naar het volgende project!"

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.