Rotterdam,
18
december
2019
|
13:18
Europe/Amsterdam

Laat je inspireren door ons Generatie Z-congres

23 januari - The future is aan Z: Get involved

Medio 2025 bevindt de meerderheid van de Generatie Z zich als young professional op de arbeidsmarkt. Weet jij al als bedrijf of werkgever hoe je de aandacht van deze Z’ers kan krijgen en vasthouden? En hoe ‘turbulent’ het leven van hen is? Of wil jij zelf als Z’er zien en horen hoe jouw toekomstige werkplek er mogelijk uitziet? Laat je dan tijdens het congres The future is aan Z: Get involved inspireren en informeren over onder meer de combinatie van ambitie en vrije tijd, en de problematiek rondom burn-outs. Het congres vindt donderdag 23 januari vanaf 15.00 uur plaats bij Hogeschool Inholland Rotterdam.

Plenaire sessie 
De plenaire sessie bestaat uit verschillende onderdelen. Zo geeft Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), een lezing. Onder de toepasselijke titel 'Hoge verwachtingen' is zij een onderzoek gestart naar de factoren die het opbouwen van een zelfstandig leven in de weg kunnen zitten. Wat blijkt, het leenstelsel, de hoge prijzen, flexbanen en de psychische druk om te presenteren zijn de grootste struikelblokken. Daarnaast vertelt Jos Ahlers, die ook een masterclass verzorgt, over zijn boek 'Generatie Z en de vierde industriële revolutie'. Hij is auteur van vele boeken over generaties, waaronder het in 2019 verschenen 'Gen Z'.

Wie is Generatie Z?
Generatie Y is binnen en Z komt eraan. Deze generaties samen vormen de welbekende millennials, en zij ‘bezetten’ in 2025 twee derde van de arbeidsmarkt. De Y’ers die kennen we ondertussen wel, maar hoe zit het met de jongere Generatie Z? Wat motiveert deze altijd online, digital native en grenzeloze generatie? En wat verwachten ze van hun toekomstige werkgever? Deze vragen en meer behandelen we tijdens ons congres.

Masterclasses
Tijdens dit congres kun je twee masterclasses volgen: één in ronde 1, één in ronde 2.

  • Ambitie vs Vrije tijd
  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Duurzaam InZbaar
  • Empower Gen Z!
  • Generatie Z en de vierde industriële revolutie
  • Leidinggeven aan Z'ers
  • Modern Belonen
  • Speeddaten met Z-studenten

Hebben we jouw interesse weten te wekken? Meld je dan aan!
Kijk voor het voorlopig programma en meer informatie over de masterclasses op inholland.nl/generatiez

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Jetske
23
December
2019
Bij ronde 1 kan ik helaas niet aanwezig zijn maar bij ronde 2 wel. Ik zou graag naar de masterclass Speeddaten met Z-studenten.
Johan Pannekoek
18
December
2019
Ik meld me graag aan! Als ik een actieve rol kan spelen dan doe ik dat graag! We zitten als Private Bank in een grote transitie waarbij we moeten inspelen op de toekomstige wens van de klant en de juiste werkgever moeten zijn voor de toekomstige generatie. Uitdagend! Hartelijke groet, Johan Pannekoek Hoofd digitalisering & Operations & Transformation Lead Private Banking 0683134 086
hans konstapel
18
December
2019
Als hele echte babyboomer geloof ik niet in dit soort theorieen. De mens is geen model behalve als hij/zij daarin geloofd. IK ben trouwen svan mening dat het huidige onderwijs een lage kwaliteit heeft omdat ze de leerling zich niet laten ontplooien. https://constable.blog/2019/11/29/about-collaborative-learning-version-1/