Rotterdam,
07
juni
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

'Laat los en vertrouw in jezelf'

Jeanine Leenheer over haar workshop om scriptiestress tegen te gaan

Jeanine Leenheer

Hoe kun je een scriptie schrijven zonder een dosis stress te ervaren? Jeanine Leenheer, lifecoach, burn-outcoach en yogadocent, geeft bij Inholland de workshop 'Hoe word ik scriptiestress de baas?' Samen met Jeanine blikken we terug op het succes van de workshop.

Over Jeanine Leenheer
Jeanine studeerde in 2018 af aan een lifestyleopleiding. Tijdens haar afstudeerperiode onderzocht ze onderwerpen als: prestatiedruk, werkstess en burn-outs onder hoogopgeleide millennials. Na haar studie is ze begonnen met een studie tot leefstijlcoach. “Ik wilde altijd al psychologie studeren, maar de psyche bestuderen van de mens vanuit boeken sprak mij niet aan. Laat mij maar met mensen praten en hen leren kennen.” Jeanine ging als coach aan de slag met als doel anderen in hun kracht te zetten. Al snel merkte ze dat alleen praten over problemen niet werkt. “Lichaam en geest kunnen we niet los van elkaar zien. Alles wat zich manifesteert in jouw geest, manifesteert zich ook in jouw lichaam. Daarom combineer ik het coachen met yoga, spiritualiteit en mindfullness.”

Positieve reacties
Bij Inholland geeft Jeanine de workshop 'Hoe word ik scriptiestress de baas?' Een workshop die door afstudeerders positief wordt ontvangen. Zo zegt deelnemer Julia van der Bruggen: “Het is een leerzame, interessante en vooral leuke workshop. Je komt tot jezelf, ontdekt wat stress inhoudt en realiseert je dat iedereen anders is en dus op een andere manier met stress omgaat.”

Ver weg van hiërarchie
Dat laatste is precies wat Jeanine graag wil overbrengen. “Ik heb vroeger ook workshops gevolgd en ik merkte dat dat gebeurde vanuit een duidelijke hiërarchie. Degene die de workshop gaf, ging ervan uit dat zijn benadering voor jou ging werken. Wat dan gebeurt, is dat je jouw autoriteit uit handen geeft. Je gelooft dat de ander de wijsheid in pacht heeft. Maar zo werkt het niet. Ik weet het niet beter dan jij. Jij weet het voor jezelf het beste. ”

Jeanine Leenheer, lifecoach, burn-outcoach en yogadocent
Studenten herkennen zich in het verhaal van de ander, waardoor zij zien dat zij er niet alleen voorstaan.
Jeanine Leenheer, lifecoach, burn-outcoach en yogadocent

Je bent niet alleen
Jeanine begint haar workshop met een zogenoemde ‘bodyscan’. “De scan is bedoeld om te landen. Ik vraag aan iedereen of zij hun voeten op de grond willen zetten en dan gaan we langzaam van de kruin van je hoofd naar beneden. Vervolgens leren we elkaar beter kennen en geef ik een presentatie waarin we aan de slag gaan met opdrachten.” Volgens Jeanine zijn het juist de opdrachten die de afstudeerders veel inzicht geven. “Studenten herkennen zich in het verhaal van de ander, waardoor zij zien dat zij er niet alleen voor staan. Dat raakt mij. Er ontstaan diepe gesprekken en dat is heel mooi om te zien.”

Heb vertrouwen
Wat de basis is om scriptiestress tegen te gaan? “Laat los en vertrouw in jezelf. Heb je een keer een slechte dag waarop je weinig hebt gedaan? Accepteer die dag, ontlaad en ga morgen weer aan de slag.” 
Julia beveelt de workshop zeker aan. “Ik zou deze workshop zeker aanraden voor afstudeerders die meer rust in hun hoofd willen en meer overzicht willen creëren, zowel voor je scriptie als in het dagelijkse leven. Ook geeft deze workshop je een motivatieboost, waardoor je weer met plezier aan de slag kunt."

Ben jij momenteel ook bezig met je scriptie en heb je interesse in de workshop Hoe word ik scriptiestress de baas? Stuur dan een mailtje naar ssc.rotterdam@inholland.nl. Je ontvangt een bericht zodra de volgende workshop staat ingepland.