18
maart
2024
|
13:42
Europe/Amsterdam

Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2024 van start

Studentenkamer

Studenten krijgen deze week een uitnodiging om het landelijk onderzoek woonwensen studenten 2024 in te vullen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door kenniscentrum Kences in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken, hogescholen en universiteiten. Het is bedoeld om achter woonwensen van studenten te komen en te weten hoeveel studenten er de komende jaren waar gaan studeren. De antwoorden  worden gebruikt om te bepalen op welke plekken er behoefte is aan studentenhuisvesting en in welke vorm. 

Studenten kunnen meedoen via: www.wonenalsstudent.nl

De vragenlijst duurt ongeveer tien minuten om in te vullen en blijft tot 29 april actief. Studenten kunnen de vragenlijst invullen via hun smartphone, tablet of computer. Jouw antwoorden worden vervolgens anoniem verwerkt.

Wonen als student

 

Antwoorden zijn anoniem
De antwoorden worden anoniem verwerkt in de monitor studentenhuisvesting. Door deze monitor weten studentenhuisvesters hoeveel studenten er de komende jaren in de stad komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis wordt gebruikt om het benodigde aantal en het type studentenwoningen te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren. 

Resultaten?
Na de zomer worden de resultaten beschikbaar op de website www.wonenalsstudent.nl