Haarlem,
07
december
2022
|
09:20
Europe/Amsterdam

Storytelling voor Inholland-ambassadeurs: hoe deel jij je verhaal?

Masterclass storytelling als ambassadeur lindemarie

Hoe maak je jouw persoonlijke verhaal passend bij het verhaal van Inholland en vooral: hoé vertel je dat verhaal? Dit was de insteek van de masterclass ‘Het toepassen van storytelling als ambassadeur’, gegeven door WIR-collega én ‘Inholland-ambassadeur’ Lindemarie Jongste. “Als je merkt hoe goed het werkt om je persoonlijke verhaal te delen, gaat het steeds makkelijker.''

Meerdere collega’s schoven donderdag 1 december aan in de Koepel in Haarlem bij de masterclass. De masterclass is een initiatief vanuit de stafdienst Communicatie & Human Resources op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Speciaal voor collega’s die als ambassadeur optreden van onze hogeschool of gemotiveerd zijn om dit te doen.

“Ik geloof dat iedereen het beste zijn eigen verhaal vertelt en dat kan best spannend zijn,” zegt Lindemarie, communicatieadviseur en trainer zichtbaarheid, over haar masterclass. “Dit proces heb ik zelf meegemaakt: van redacteur achter de schermen ging ik opeens als ondernemer live op LinkedIn en Instagram. Ik beloof je: als je merkt hoe goed het werkt om je persoonlijke verhaal te delen, gaat het steeds makkelijker.''

Masterclass Storytelling als ambassadeur2

Storytelling voor meerdere doeleinden
Toen Lindemarie vroeg waarom collega's zich hadden aangemeld voor de masterclass, waren de reacties verrassend uiteenlopend. Focus krijgen in een verhaal en daarin authentiek zijn. Minder lang van stof zijn, juist minder kort van stof zijn en een verhaal op een leuke manier verpakken. Meer vertellen over de mooie dingen die collega's en studenten realiseren. Een draagvlak creëren voor de opleiding. Storytelling in de les gebruiken en onderzoek beter kunnen overbrengen. Kortom, een hoop redenen waarom onze collega’s meer willen weten over storytelling.

Lindemarie heeft een eigen storytelling-model ontwikkelt en liet onze ambassadeurs daarmee oefenen. De ambassadeurs weten nu wat goede content is, hoe je het maakt en hoe je ‘het’ doet. Na afloop kregen de collega's de mogelijkheid om een professionele portretfoto te laten maken door onze fotograaf Barbara Salem die zij bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor hun LinkedIn-profiel. Bij een goed verhaal hoort immers een goede foto!

Ook benieuwd hoe je beter kunt worden in het vertellen van jouw persoonlijke verhaal en hoe je dat deelt met de buitenwereld? Vanwege het succes van deze masterclass komt er in 2023 een nieuwe mogelijkheid om je op te geven voor de masterclass van Lindemarie. Je kunt je alvast aanmelden door een mail te sturen naar werken@inholland.nl.

Wat houdt ambassadeurschap in en waarom is het belangrijk?
Als ambassadeur ben jij hét visitekaartje van onze hogeschool. Jij weet alle ins- en outs van werken bij ons en het is natuurlijk mooi om jouw persoonlijke ervaringen te delen met onze potentiële collega’s, studenten en relaties. 

Meld je daarom aan via werken@inholland.nl.