Amsterdam, Diemen,
26
november
2020
|
12:01
Europe/Amsterdam

LIVECAST Fair Tourism: ‘Een nieuwe bril’

Kijken we na tien maanden corona anders naar toerisme?

In het vierde programma van de reeks Fair Tourism die Hogeschool Inholland samen met Pakhuis de Zwijger organiseert, kijken we samen met enkele sprekers naar de stand van zaken van het massatoerisme in Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland en Europa, sinds het begin van de coronapandemie. Voor deze LIVECAST op woensdagavond 2 december kun je je aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger.

Massatoerisme is piepend en krakend tot stilstand gekomen. In eerste instantie waren veel mensen opgelucht: de wietwalmen boven de Amsterdamse grachten trokken eindelijk op en in Venetië zagen we plots de vissen weer zwemmen in de heldere kanalen. Nu, tien maanden later, verandert dat beeld. In Amsterdam lijden de horeca en hotellerie. In Zuid-Europa slaan wegblijvende toeristen een hiaat in de lokale begroting. Op veel plekken wordt de lijdende sector opgeslokt door grote investeerders die wachten tot de ‘normale’ wereld weer op gang komt. Waar staan we nu? Welke lessen kunnen we leren? Kijken we anders naar de betekenis van toerisme voor landen en steden? Wat kunnen we doen om naar een inclusiever en duurzamer stedelijk toerisme te bewegen?

Sprekers zijn onder meer Geerte Udo, directeur amsterdam&partners, Victor Everhardt, wethouder financiën & economische zaken Amsterdam en Ilja Leonard Pfeijffer, dichter, classicus en schrijver.

Meedoen?
Studenten en collega’s van Inholland zijn van harte uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan deze LIVECAST van Fair Tourism. Het online programma begint woensdag 2 december om 18.30 uur. Reserveer via de website en dan ontvang je een ZOOM-link.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.