Rotterdam,
07
september
2022
|
14:03
Europe/Amsterdam

Miljardencafé 21 september

Miljoenennota: zijn de uitgaven daarin goed of slecht voor de samenleving?

Adrian_De_Groot_Ruiz

Jaarlijks besteedt de overheid miljarden euro’s aan doelen die zij in de Miljoenennota presenteert. Hoe gebalanceerd worden die keuzes gemaakt? Hoe zwaar wegen maatschappelijke belangen? Hoe groot is de lobbykracht?

Dat vragen aanhangers van ‘De Nieuwe Economie’ zich af. Een van hen is Adrian de Groot Ruiz van Impact Institute. Volgens hem is er voldoende geld, maar wordt dat niet effectief uitgegeven, omdat er nauwelijks zicht is op het effect van de uitgaven: ”De Miljoenennota is een te eenzijdige weergave van de impact van de uitgaven. Kortom, we tasten in het duister: zijn die uitgaven goed of slecht voor de samenleving?”

Adrian pleit daarom voor een alternatieve Miljoenennota en hij gaat daar op in tijdens het Miljardencafé op woensdagmiddag 21 september. Meld je aan!

De gasten in het Miljardencafé zijn:

 • Marleen Bartelts - docent-onderzoeker Finance & Accountancy bij Hogeschool Inholland
  Marleen kijkt kritisch naar het onderwijs: laten we studenten al genoeg nadenken over wat er in de toekomst gaat spelen? Zij wil studenten met een open blik leren kijken om van daaruit te transformeren.
   
 • Hans Biesheuvel - voorzitter van ONL voor ondernemers
  Hans heeft samen met Mirjam Bink ONL voor ondernemers opgericht. Hans is ondernemer in hart en nieren, direct en niet altijd diplomatiek. Geen politiek gemasseerde man met fluwelen verhalen.
   
 • Vincent Karremans - wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit
  Vincent (1986) verhuisde in 2005 naar Rotterdam om aan de Erasmus Universiteit economie en rechten te studeren. In zijn studententijd startte hij zijn eigen onderneming op, een jobsite voor studenten en young professionals.
Programma en aanmelden

Programma 21 september 2022

13.30 – 14.00 uurInloop
14.00 – 14.10 uurIntroductie Nahied Rezwani
14.10 – 14.45 uurKeynote door Adrian de Groot Ruiz van Impact Institute
14.45 – 15.45 uurMiljardencafé: praat mee met Marleen Bartelts, Vincent Karremans en Hans Biesheuvel
15.45 – 16.30 uurBorrel

Locatie
Auditorium van Hogeschool Inholland Rotterdam, Posthumalaan 90, Rotterdam.

Meld je aan