Haarlem,
28
januari
2021
|
10:29
Europe/Amsterdam

Minder stress? Bekijk de ICE Sessions met stressexpert Thijs Launspach

Heb jij last van stress? Maak je niet druk! Schrijver van de boeken Fokking druk en Werken met Millennials, Thijs Launspach, is te gast in een nieuwe aflevering van de ICE Sessions. Thijs is psycholoog en geeft donderdag 28 januari vanaf 16.00 uur de beste tips voor meer rust en overzicht. Live vanuit Start Up Campus Haarlem.

Is stress dan helemaal ongezond? Thijs: “Een beetje stress is best gezond. Het zorgt ervoor dat je net even betere prestaties kunt leveren. Het wordt pas een probleem als stress niet meer incidenteel voorkomt. Te veel chronische stress is gevaarlijk.” Maar hoe ga je om met die ‘chronische’ stress? En welke stappen kun je ondernemen om deze vorm van stress te voorkomen?

Onbeperk Studeren
De pitcher is student Nina van Doesburg van Creative Business. 
Zij is chronisch ziek en leidt sinds dit jaar het project Onbeperkt Studeren. Onbeperkt Studeren is een community voor en door studenten. Zij richten zich op het verbeteren van studentenwelzijn. Nina: "Vanuit mijn eigen ervaring ben ik Onbeperkt Studeren gestart met als doel een community op te richten voor studenten voor wie het om welke reden dan ook minder vanzelfsprekend is om fluitend door een studie te gaan. Hierbij kunnen fysieke of psychische problemen een grote rol spelen en invloed hebben op het welzijn van een student. Ik wil hier verandering in brengen."

Ben jij erbij?
Kijk op donderdag 28 januari vanaf 16.00 uur naar een nieuwe aflevering van de ICE Sessions vanuit Start Up Campus Haarlem. Tijdens de livestream op YouTube kun je volop vragen stellen aan Thijs. Heb jij nu al een vraag aan deze professioneel 'doe effe rustig'-zegger? Stel ze in de comments hieronder.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Cecile
29
January
2021
Is er een opname van deze livestream?
Rudy
29
January
2021
Hi Cecile,

De aflevering is terug te zien via deze link: https://youtu.be/ggoItgDQTHk
Ook komende week als podcast via: https://open.spotify.com/show/5dtpxD39E47Cy0Wswqlu1d?si=67ggPAL3Rdal8RpUgVgdUQ
S
19
January
2021
Welke tips heb je voor iemand die ziek is geweest en tijdens de studie tegen stress aanloopt en zelfs onzeker wordt over zijn/haar capaciteiten?
Rudy
22
January
2021
Thnx voor je vraag! We nemen ‘m mee. :-)