Haarlem,
17
mei
2021
|
14:00
Europe/Amsterdam

Nieuw: 'My Day, My Way', een videoserie in het teken van diversiteit en inclusie

Studenten van Hogeschool Inholland delen persoonlijke verhalen

MyDayMyWay_thumb_clean

In de nieuwste videoserie 'My Day, My Way', die in het teken staat van diversiteit en inclusie, vertellen acht verschillende studenten van Hogeschool Inholland hun persoonlijke verhaal rondom een culturele feest- of inhaakdag. Wat maakt deze dag voor hen bijzonder en waarom is het belangrijk dat meer mensen weten van het bestaan van deze dag?

Met deze serie wil Hogeschool Inholland de kijker op een leuke en persoonlijke manier kennis verschaffen over verschillende culturele dagen, om daarmee de dialoog open te breken én in het grotere plaatje als onderdeel van een diverse en inclusieve hogeschool die Inholland wil zijn. In de eerste aflevering vertelt Internationale Creative Business student Charlie Delaney (22) over de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Wat betekent deze dag voor Charlie?  Dit zijn Charlies ervaringen. Wat is jouw ervaring?
Charlie is non-binaire en is opgegroeid op een religieuze jongensschool in Ierland. Charlie leerde pas zeven jaar geleden in Nederland over genderexpressie. Charlie heeft veel te maken gehad met pesterijen rondom homofobie en transfobie. Een dag om het stigma rondom deze identiteiten te bestrijden vindt Charlie daarom dan ook erg belangrijk!


De serie is tot stand gekomen in samenwerking met collega Marette Ebert. Zij is werkzaam bij de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken en schreef onder andere dit artikel over de inclusieve feestdagenkalender. Andere dagen waarover verteld wordt door studenten van Inholland zijn: Keti Koti, de Pride, Diversity Day, Divali, Chinees Nieuwjaar, Holi Phagwa en de Ramadan.