Den Haag,
12
augustus
2020
|
14:21
Europe/Amsterdam

Nieuwe coronamaatregelen kabinet en introductie

Het kabinet kondigde donderdag 6 augustus nieuwe maatregelen aan om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Met de introductieperiode voor de boeg houden onze studie- en studentenverenigingen al rekening met de bestaande coronamaatregelen. Zo zijn veel activiteiten al online gepland. De verscherpte maatregelen hebben gevolgen voor de fysieke activiteiten.

“Natuurlijk blijft het ontzettend belangrijk dat nieuwe studenten kennis kunnen blijven maken met Hogeschool Inholland”, zegt collegevoorzitter a.i. Huug de Deugd in een reactie. “Ook met de nieuwe maatregelen weet ik dat de verenigingen alles op alles zetten om onze nieuwe studenten zo goed als mogelijk een groot gevoel van welkom te geven, passend bij ons uitgangspunt ‘persoonlijk en dichtbij’.”

Wat betekent dit voor activiteiten georganiseerd door studieverenigingen, opleidingen en vestigingen?
De richtlijnen voor de introductieactiviteiten die eerder zijn bepaald in verband met de coronamaatregelen blijven van kracht. De activiteiten vinden zoveel mogelijk online plaats. Fysieke activiteiten mogen alleen in kleine groepen (circa 30 personen) plaatsvinden, waarbij rekening wordt gehouden met de 1,5 meter. Deze activiteiten moeten informatief van aard zijn en nodig voor de introductie van de opleiding. Nieuw is dat tijdens deze activiteiten geen alcohol mag worden geschonken, en dat de bijeenkomsten uiterlijk 22.00 uur eindigen.

Wat verandert er voor studentenverenigingen?
Vanaf 10 augustus zijn alle fysieke wervings- en introductieactiviteiten door studentenverenigingen niet toegestaan. De verenigingen hebben natuurlijk wel alle vrijheid om online activiteiten te organiseren, voor zover deze al niet op de planning stonden.

Huug de Deugd: “Voor zover wij weten voldoen onze introductieactiviteiten al in zeer grote mate aan de aangescherpte richtlijnen en zijn aanpassingen wellicht niet nodig. De activiteiten zijn, juist ook in deze tijden, een belangrijke extra verbindende factor voor onze studenten. We hebben dan ook ontzettend veel waardering voor de inzet van iedereen om er in deze lastige tijden voor te zorgen dat de introductietijd zo goed en veilig mogelijk verloopt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we dit goed oppakken.”