Diemen,
03
april
2019
|
06:05
Europe/Amsterdam

Onderwijsvernieuwing: leren en elkaar inspireren

Vierde inspiratiebijeenkomst op 16 april 2019 over afstudeerprogramma's

Hoe bouw je de opleiding van je dromen?

Wegens het grote succes van de eerdere inspiratiebijeenkomsten over curriculumvernieuwing, vindt op 16 april 2019 wederom een inspiratiebijeenkomst plaats. De bijeenkomst, die deze keer bij Inholland Diemen plaatsvindt, staat in het teken van afstudeerprogramma’s. Miriam Losse, auteur van ‘Onderzoekend vermogen ontwikkelen bij studenten’ is uitgenodigd als spreker om collega’s van Inholland handvatten te bieden voor het ontwerpen van afstudeerprogramma’s.

De inspiratiebijeenkomsten komen voort uit de wens van opleidingen om geïnspireerd te worden als het gaat om vernieuwingen in het onderwijs. Inspiratie en van elkaar leren spelen dan ook in het programma een grote rol. Er is tijdens deze bijeenkomsten volop ruimte voor intercollegiale consultatie rondom eigen ingebrachte vraagstukken als het gaat om onderwijs- en curriculumvernieuwing. En dit keer dus rondom het vormgeven van afstudeerprogramma’s waarbinnen een of meerdere beroepsproducten centraal staan.

Tijdens de bijeenkomst biedt Miriam Losse deelnemers handvatten en voorbeelden van afstudeerprogramma’s. Ook zal zij ervaringen delen van Saxion Hogeschool met het overgaan op afstudeerprogramma’s. Vervolgens gaan deelnemers met elkaar in gesprek om elkaar te adviseren en te inspireren rondom eigen praktijkcasussen van onder andere de opleidingen Verpleegkunde, Social Work en Tourism Management. De opleidingen wisselen graag van gedachten over dit onderwerp en zijn benieuwd naar wat de plannen of ervaringen zijn van andere opleidingen.

De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is van harte welkom!

Praktische informatie
Datum: 16 april 2019
Tijd: van 9.30 – 13.00 uur
Locatie: Inholland Diemen, Living Lab
Aanmelden en vragen: onderwijsgidssupport@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.