Amsterdam/Diemen,
08
juli
2020
|
10:47
Europe/Amsterdam

Onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken verhuist naar Domein Onderwijs & Innovatie

mbo-hbo doorstroom

Vanaf 1 juni is de onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken ondergebracht in het Domein Onderwijs & Innovatie. Samen met de onderzoekslijnen Studiesucces, De Pedagogische Opdracht en Teaching, Learning & Technology vormt Diversiteitsvraagstukken de onderzoeksgroep Onderwijzen en Leren in Diversiteit. Met de verhuizing kunnen de lectoren elkaar in hun opdracht nog beter stimuleren en versterken, om bij te dragen aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs van Inholland.

“Door over te stappen naar Onderwijs & Innovatie kunnen we makkelijker samenwerken en inhoudelijke gesprekken voeren. Onze werkvelden sluiten nauw op elkaar aan,” reageert Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken. “De onderzoeksgroep Onderwijzen en Leren in Diversiteit werkt vanuit het perspectief dat uitgegaan wordt van de veerkracht van jongeren en ik zie veel mogelijkheden om dat perspectief te verbinden aan de opdracht van mijn onderzoekslijn. Gezamenlijk kunnen we het onderwijs versterken door docenten te ondersteunen met tools die ze nodig hebben om goed te kunnen lesgeven in een superdiverse context. Zodat docenten jongeren motiveren, omdat hun talenten herkend worden en ze daarop uitgedaagd worden.”

Domeindirecteur Lucas Rurup sluit zich daarbij aan: “Wij zijn heel blij met de komst van Machteld. We zien het als de opdracht van de onderzoekslijn om effectieve leeromgevingen te creëren en te ondersteunen waarin studenten zich uitgedaagd en verbonden voelen. De onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken versterkt deze rol en de betekenis die ons domein kan hebben voor de hogeschool.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.