Haarlem,
25
maart
2020
|
13:00
Europe/Amsterdam

Efficiënt online studeren: 10 tips

Ook voor onderwijsinstellingen zijn het bijzondere tijden. Online onderwijs staat nu centraal en voor onze studenten gaan veel zaken dus anders dan zij gewend zijn. Reden voor Inholland-lector Rutger Kappe om samen met collega’s een infographic te ontwikkelen met bewezen richtlijnen om fijn en efficiënt thuis te studeren.

Infographic: zo ‘normaal’ mogelijk verder met je studie
Online onderwijs vraagt niet alleen veel van docenten, maar juist ook van onze studenten. Voor veel van hen kan echt zelf thuis studeren, zonder de faciliteiten en regelmaat van school, een behoorlijke opgave zijn. Daarom willen we ze op alle mogelijke manieren helpen hun studieactiviteiten thuis zo prettig en ‘normaal’ mogelijk door te laten gaan. Rutger Kappe: ‘Er bleek al veel beschikbaar voor docenten om op afstand te kunnen werken, maar nog niet voor onze studenten. Wij zijn daarom meteen aan de slag gegaan met het verzamelen van evidence based tips voor succesvol online studeren.’

De infographic biedt 10 tips waar studenten direct wat mee kunnen, in drie categorieën: discipline en focus, welzijn, stress en motivatie, E-contact en samenwerken.

Studeer jij ook? We zijn benieuwd naar je ervaringen
We zijn nieuwsgierig naar hoe jij het ‘nieuwe studeren’ ervaart. Waar loop je tegenaan of wat gaat juist goed? Wat vind je van onze tips en heb je zélf tips? Deel je ervaringen via studiesucces@inholland.nl of via ons twitterkanaal @StudiesuccesInh.

Onderzoekslijn Studiesucces: onderzoek en middelen richting studiesucces
Deze studietip-infographic is een initiatief van onderzoekers van Studiesucces. Dit team doet praktijkgericht onderzoek naar factoren bij studieprestaties , -vertraging en -uitval. Daaruit komen instrumenten en voorstellen voor onderwijsinnovaties. Naast deze infographic verscheen onlangs een infographic over focus, omdat studenten aangaven graag hulp te krijgen bij focussen en omgaan met afleiding. Ook studentenwelzijn is een belangrijk onderwerp, omdat we merken dat veel studenten stress en psychische klachten tijdens hun studietijd ervaren.