14
november
2022
|
07:30
Europe/Amsterdam

Online workhop - Studeren met een ondersteuningsvraag

Donderdag 8 december van 15.00 tot 17.00 uur

Workshop Studeren met een functiebeperking

Het aantal studenten met AD(H)D, dyslexie, autisme of mentale/psychische klachten neemt de laatste jaren sterk toe, evenals de complexiteit van vraagstukken. Weten hoe je hiermee omgaat als docent of als studiebegeleider? Doe donderdag 8 december mee aan de online workshop ‘Studeren met een ondersteuningsvraag’ en leer van experts, collega’s én van studenten met een ondersteuningsvraag.

Tijdens de workshop leer je onder andere dat er voor complexe vragen geen standaardoplossingen zijn. Je bespreekt met andere deelnemers en deelnemende studenten wat voor hen nodig is om succesvol te studeren. Verder gaan we in op de betekenis die we geven aan onze kernwaarden ‘persoonlijk & dichtbij’ en ‘inclusief, iedereen hoort erbij’. Wat is hierin jouw rol als docent en wat moet je weten als studiebegeleider om deze studenten te faciliteren? 

Iets voor jou? 
Wil je meer leren van experts, collega’s én van studenten met een ondersteuningsvraag? Voorop staat dat je niet per se een expert hoeft te zijn, maar je wel zo goed mogelijk om wilt gaan met de behoeften van jouw studenten. 

Doe mee aan de interactieve online workshop op donderdag 8 december van 15.00 tot 17.00 uur. De workshop wordt georganiseerd vanuit de afdeling onderwijsbeleid, in samenwerking met studenten, studiecoaches+ en decanaat. 

Het gesprek in deze workshop kan niet vaak genoeg gevoerd worden. Het gaat mij om bewustwording; dat doet deze workshop

Maarten Mansveld

In de workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • Wat hebben studenten+ in deze tijd nodig om succesvol te kunnen studeren? 
  • Hoe kun je je begeleiding afstemmen op de verschillende behoeftes? 
  • Waar ligt de grens van je rol als docent of begeleider? 
  • Gesprek met studenten+ zelf: zij brengen hun ervaringsdeskundigheid in. 

Tijdens de workshop is ook volop ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek. Op intervisie-achtige wijze profiteer je zo van de kennis en kunde van collega’s. 

Na afloop ontvang je via de mail een digitale toolbox vol informatie en sturen we je ons nieuwe mooie boekje over studeren met een ondersteuningsvraag. Dit boekje hebben we gemaakt in samenwerking met het expertisecentrum voor inclusief onderwijs en kunstenaars. 

Enkele reacties van collega’s over de vorige workshop:

Erg leerzaam, input vanuit studenten enorm waardevol. Daarnaast heeft het mij inzichten gegeven

Yildiz van Zijl

Bedankt voor de persoonlijke verhalen en het inzicht in het leven van een student met een functiebeperking

Harmen van der Meulen

De workshop kan ook als maatwerk worden aangeboden aan teams. Wij stemmen dan samen af waar jullie behoefte ligt en op basis daarvan maken we een gepast programma. Indien gewenst, kan de workshop dan op locatie (of online) plaatsvinden.

Voor meer informatie kun je mailen naar irene.witteman@inholland.nl of functiebeperking@inholland.nl.