09
juni
2022
|
08:54
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: Judith Bontenbal

'Flexibiliteit zit in ons DNA'

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Judith Bontenbal, docent-onderzoeker bij ons Domein Agri, Food & Life Sciences. 

Judith werkte een tijd in de voedingsmiddelenindustrie. Nadat ze moeder was geworden, maakte ze een carrière-switch. “Bij mijn toenmalige werkgever kon ik onmogelijk parttime werken”, vertelt ze. “Het leek me leuk om les te geven, dus ik besloot de overstap te maken”. Vandaag de dag, ruim 20 jaar later, werkt ze nog steeds in het onderwijs. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, zegt ze lachend.  

Geen stereotype docent 
“Ik ben geen stereotype docent”, vertelt Judith. “Ik houd ervan om samen met de student dingen te ondernemen. We doen veel met het bedrijfsleven”. Judith houdt van cijfertjes en rekenen. De gemiddelde student denkt daar anders over. Toch weet Judith haar enthousiasme over te brengen. “Tijdens de opleiding ontdekken studenten ineens dat cijfers best handig zijn. Die groei vind ik leuk om te zien”.  

Een kijkje in de keuken 
Vanuit haar rol in het onderwijs krijgt Judith een kijkje in de keuken van allerlei bedrijven. “We hebben onze opleiding nu zo goed ontwikkeld, dat we ook echt iets te brengen hebben bij bedrijven. Als ik erbij stilsta waar ik nu allemaal bij betrokken ben, dan denk ik niet dat ik hier ooit nog weg wil."

‘Flexibiliteit zit in ons DNA’
Het vakgebied waarin Judith werkt ontwikkelt zich enorm. “Doordat ik die veranderingen goed in de gaten houd, blijf ik ook mezelf ontwikkelen”, vertelt ze. Daarnaast is Judith als collega gegroeid. “Eerst was ik vooral bezig met het lesgeven van studenten, maar inmiddels heb ik ook een belangrijkere rol binnen ons team”.  

Inholland is een grote organisatie, dat maakt verandering soms moeilijk. 

Door haar contacten met het werkveld en door afstudeeropdrachten van studenten, heeft ze goed zicht op wat er in de praktijk speelt. “Je past je manier van onderwijs hierop aan”, legt ze uit. “Bij Inholland moet je flexibel zijn. Dat zit in ons DNA”. Tegelijkertijd geeft Judith ook toe dat dit wat haar betreft nóg meer prioriteit mag krijgen.  

Iedereen draagt bij 
Binnen het AFL-domein ziet Judith veel verschillende typen mensen. “Bij ons draagt iedereen op zijn of haar eigen manier een eigen steentje bij”, vertelt ze. Ze vindt het contact met haar collega’s heel fijn. “We delen veel met elkaar, vooral ook wat we in het weekend of tijdens de vakanties hebben beleefd”.  

De tip van Judith voor (nieuwe) collega’s

“Je werk leuk en interessant maken moet je zelf doen. Als je zelf enthousiast bent, straal je dat uit naar het team en je studenten.”

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.