31
januari
2024
|
09:36
Europe/Amsterdam

Pensioenworkshop: een toekomst vol keuzes en mogelijkheden

Pensioen workshop

Bij Hogeschool Inholland geloven we dat pensioenbewustzijn belangrijk is op élke leeftijd. Daarom organiseren we, in samenwerking met ABP, twee specifieke online workshops om al je pensioenvragen te beantwoorden. Afhankelijk van je leeftijdsgroep, hebben we een workshop die bij je past, met relevante informatie en de kans om vragen te stellen. 

Pensioenworkshop voor medewerkers vanaf 55 jaar 

Wat kun je verwachten? 
Als je 55 jaar of ouder bent, wordt je pensioen een steeds relevanter onderwerp. Deze workshop biedt informatie over AOW, pensioenopbouw bij ABP en besluitvorming rondom je pensioendatum. We behandelen vragen over pensioen- en AOW-opbouw, mogelijkheden van pensioenuitkeringen, de effecten van minder werken op je pensioen en geven inzichten in het nabestaandenpensioen. 

Praktische informatie: 

Pensioenworkshop voor medewerkers tot 55 jaar 

Wat kun je verwachten? 
Deze workshop is speciaal ontworpen voor medewerkers tot 55 jaar. We richten ons op vragen rondom levensgebeurtenissen die invloed hebben op je pensioen, zoals trouwen, kinderen krijgen, scheiden, van baan veranderen of arbeidsongeschiktheid. We bespreken ook de mogelijkheden en gevolgen van eerder of later met pensioen gaan en hoe je je pensioen voor je partner kunt regelen.  

Praktische informatie: 

Waarom deelnemen? 
Pensioen is meer dan alleen een financiële kwestie; het gaat om je toekomst. Deze workshops zijn jouw kans om duidelijkheid te krijgen over je pensioenopties en om voorbereid te zijn op de veranderingen die het leven met zich meebrengt. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! 

Jouw plek voor een collega 
Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, geen zorgen. Via de bevestigingsmail kun je jouw deelname eenvoudig annuleren. Zo maak je automatisch plaats voor een collega die ook graag wil deelnemen.