23
december
2022
|
16:11
Europe/Amsterdam

Reactie Inholland op brief internationale studenten minister Dijkgraaf

robbert-dijkgraaf-4

Hogeschool Inholland heeft, gezien de Kamermeerderheid die er was voor de motie, begrip voor de brief waarin onderwijsminister Dijkgraaf vandaag hoger onderwijsinstellingen oproept om niet meer actief te werven voor internationale studenten, en geeft hier gehoor aan. De oproep van Dijkgraaf komt voort uit de motie van Peter Kwint (SP) en Harry van der Molen (CDA), die eind november werd aangenomen door de Tweede Kamer en vroeg om een wervingsstop. 

“We zijn blij dat de minister in zijn brief nuance aanbrengt aan de tekst van de ingediende motie,” zegt collegevoorzitter Bart Combee in een reactie. “Zo moet gerichte werving voor opleidingen in ‘tekortsectoren’ mogelijk blijven. We gaan nu kijken hoe we het best invulling kunnen geven aan de oproep aan de minister en hoe we dat in gezamenlijkheid kunnen doen. In januari komen we terug met een update.”

In februari komt de minister met een internationaliseringsbrief aan de Tweede Kamer waarin meer duidelijk moet worden over de koers voor de langere termijn. Het college blijft via de Vereniging Hogescholen met de minister in overleg over de vormgeving van dat beleid voor het hbo.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.