Alkmaar,
12
juni
2019
|
13:16
Europe/Amsterdam

Richard Oerlemans nieuwe directeur locatie Alkmaar en Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica

Richard Oerlemans

Richard Oerlemans is aangesteld als de nieuwe directeur van de locatie Alkmaar en het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica (TOI). Hiermee volgt hij Dirk van der Bijl op. Richard start per 1 september. “We zijn blij met de komst van Richard. Met zijn ruime ervaring in het onderwijs en op het vlak van techniek en informatica is hij een waardevolle aanwinst voor de hogeschool,” aldus Jet de Ranitz.

Richard studeerde Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en is in het bezit van een MBA. Hij is nu nog werkzaam bij Fontys Hogeschool als directeur IT. Daarvoor werkte hij onder meer bij Siemens, de Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Hart voor techniek en onderwijs
“Wij zijn verheugd met de benoeming van Richard vanwege zijn vakkennis en een groot hart voor zowel techniek als het onderwijs,” reageert De Ranitz op de aanstelling van Richard. “Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met ervaring in diverse rollen die kansen bieden voor het domein en voor de ontwikkelingen in de Kop van Noord-Holland. Met de komst van Richard is ons directieteam weer compleet en kunnen we samen onze ambitie waarmaken.”

Zijn passie voor het hoger onderwijs in combinatie met zijn persoonlijke ontwikkeling en ambitie heeft Richard gemotiveerd om een horizontale stap te maken. Van partner in de digitale transitie van onderwijs en bedrijfsvoering als CIO/directeur Dienst IT bij Fontys, naar het onderwijs en onderzoek als directeur TOI bij Hogeschool Inholland en van de locatie Alkmaar. "Vanuit deze nieuwe rol wil ik kansen benutten die studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar brengen, waarbij we samen leren en elkaar inspireren om nieuwe mogelijkheden te durven omarmen," laat Richard Oerlemans weten.

Tot de komst van Richard Oerlemans op 1 september 2019 blijft Tom de Witt Hamer actief als directeur ad interim van TOI en van Inholland Alkmaar.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.