Haarlem,
27
september
2019
|
15:58
Europe/Amsterdam

Rotterdam Pride, Dam tot Dam en meer kort nieuws

Inholland op de Rotterdam Pride. Bouwen aan het Haïti Huis in Haarlem. Experimenteren met 5G in Den Haag. Collega’s in actie tijdens de Dam tot Damloop. Aandacht voor onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Beleef het mee in dit korte nieuwsoverzicht.

Experimenteren met 5G in Den Haag
Vanaf deze week kunnen scholen en bedrijven in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. Wethouder Bruines van de gemeente Den Haag en CEO van T-Mobile Søren Abildgaard openden het Lab 20 september. De opening van het lab is een van de stappen in de ambitie van T-Mobile om in 2020 een landelijk dekkend 5G netwerk te realiseren. Studenten Creative Business van Inholland Den Haag zijn betrokken en onderzoeken de mogelijkheden van 5G.

Aan de slag met het Haïti Huis

Bouwkundestudenten van Inholland Haarlem bouwen onder begeleiding van architect Pieter Stoutjesdijk aan het Haïti Huis. Dit huis, ontworpen voor rampgebieden in de tropen, kan met twee mensen snel worden opgezet. De studenten bouwen het huis in aanloop naar de opening van het Bouwlab R&Do, het fieldlab voor de bouwsector: een samenwerking tussen Inholland, de 3D Makers Zone en partners uit het werkveld. Alvast een voorproefje van deze unieke nieuwe innovatieplek die op 30 oktober officieel wordt geopend!

Pride Walk Rotterdam!

Verdienen in de duurzame economie
De opleiding Finance & Control organiseerde in Haarlem de studiedag ‘Verdienen in de duurzame economie’. Gastsprekers vanuit verschillende vakgebieden gingen in op concrete bedrijfseconomische aspecten van duurzaam ondernemen. Aan het woord kwamen onder andere directeur Leonie Snijder van Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarder, directeur Jan Feenstra van Rabobank Haarlem en omstreken, Interim Credit Manager Tatjana Milic en Jelle Dekkers, Country Manager Benelux bij Hoist Finance.

Hoe geef je les aan hoogbegaafde kinderen?
Trots op onze Pabo! Deze week verscheen een groot artikel in het Haarlems Dagblad over de lessen die onze derdejaars Pabo-studenten krijgen in hoogbegaafdheid. Hoogbegaafde kinderen krijgen vaak niet het onderwijsaanbod dat ze nodig hebben. Omdat ze niet genoeg worden uitgedaagd, zijn gedragsproblemen, faalangst en onderpresteren vaak het gevolg. "Door op tijd de signalen te herkennen kunnen problemen worden voorkomen", aldus docent Pedagogiek Martine Hart en coördinator Noortje Pijnaker. Zij willen de studenten meer kennis meegeven zodat ze de signalen kunnen herkennen en erop anticiperen. "Ook hoogbegaafde kinderen hebben recht op passend onderwijs."

Bestseller op Amazon!

Salesdriedaagse Business Studies

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.