Den Haag,
29
maart
2018
|
17:05
Europe/Amsterdam

Sarah Zwiers wint ook provinciale finale Pabo Voorleeswedstrijd

Voor het derde jaar op rij heeft een studente van de Pabo van Inholland Den Haag de provinciale finale van de Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gewonnen. Dit jaar viel de eer aan eerstejaarsstudente Sarah Zwiers, die eerder deze maand nog tot gelukkige winnaar werd uitgeroepen van de voorleeswedstrijd van haar opleiding in Den Haag. Sarah zal op 31 mei de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd.

Op woensdag 28 maart vond de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland. Tijdens deze provinciale finale streden zes finalisten tegen elkaar om een finaleplek te bemachtigen. Sarah las een fragment voor uit het boek ‘De oorlog van Sophie’ van An van ‘t Oosten. De jury, bestaande uit Robert Springvloet, Gertruud Beemster en Maarten Wright, verkoos Sarah tot winnaar. De provinciale finale vond plaats in Bibliotheek Rotterdam en de organisatie was in handen van ProBiblio.

Op donderdag 31 mei aanstaande vindt de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd plaats in Het Huis Utrecht.

Wat zijn we trots op Sarah, eerstejaarsstudent en nu al in de finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Ze heeft het heel goed gedaan! 
Gaudola van Vlissingen, docente vakgroep Taal

De Pabo Voorleeswedstrijd
De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
A. A. Rog - van der Schans
29
March
2018
Geweldige prestatie en onze gelukwensen. Hadden het een beetje verwacht. Dit is op haar lijf geschreven. Succes verder.
Elroy
29
March
2018
Go Sarah! Supertrots op je.