Den Haag,
03
december
2018
|
10:33
Europe/Amsterdam

Schrijf mee met de Write for Rights schrijfactie

Foto amnesty

Maandag 10 december is het de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Ook bij Inholland Den Haag staat deze dag in het teken van mensenrechten én de schrijfactie Write for Rights van Amnesty. Ben jij die maandag aan het werk in Den Haag? Kom dan tussen 12.15 uur en 14.00 uur naar de Mauritszaal en schrijf mee!

"Als UNESCO-school willen we dit jaar extra stilstaan bij internationale Dag van de Rechten van de Mens", vertelt Nini Vernooij, communicatieadviseur bij Inholland Den Haag. "Daarom doen we mee aan de Write for Rights schrijfactie van Amnesty. Tijdens deze actie schrijven mensen uit de hele wereld brieven en kaarten voor mensen in de hele wereld die onrecht is aangedaan."

Dit jaar kiest Amnesty ervoor om te schrijven voor tien vrouwelijke mensenrechtenactivisten. Vrouwen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Speciaal programma
De dag begint met een speciaal programma voor onze eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten Sociaal Juridische Dienstverlening. Zij krijgen een gastles van Mr. Dr. Otto Spijkers, gastspreker namens Amnesty Den Haag en docent Internationaal publiekrecht bij de Universiteit Utrecht. Daarna vertelt Mark Purperhart, lid van de jongerencommissie van UNESCO, over UNESCO en zijn rol als jongerenvertegenwoordiger. Vervolgens gaan studenten en docenten samen aan de slag om brieven te schrijven.  

Schrijfactie open voor iedereen
Vanaf 12.15 uur is de schrijfactie opengesteld voor iedereen die aanwezig is op de locatie. 
In je brief verzoek je om de vrijlating van een van de mensenrechtenactivisten of ondersteun je hen en hun familie. Zo kun je bijvoorbeeld schrijven voor de Iraanse mensenrechten­verdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Of voor Geraldine Chacon, zodat ze veilig haar werk kan doen en jongeren uit arme delen van Venezuela een kans kan geven op een beter leven. 

Ben je maandag 10 december niet aanwezig in Den Haag, maar wil je wel meedoen met de schrijfactie? Ga dan naar de website van Amnesty en stuur een groetenkaartje. Maar we hopen natuurlijk veel mensen in de Mauritszaal te zien op 10 december. Pen, papier en voorbeeldbrieven liggen klaar.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.