Den Haag,
23
januari
2024
|
11:50
Europe/Amsterdam

Social Work studenten zamelen kleding in voor Leidschendam

Op 20 november bracht een groep Social Work studenten en docenten een bezoek aan ontmoetingsplek De Loopplank in de wijk Prinsenhof in Leidschendam. Dit bezoek was een onderdeel van de themaweek Bestaanszekerheid. 

De Loopplank is een centrale ontmoetingsplek voor ouders, kinderen en jongeren uit de wijk Prinsenhof en zet zich met toewijding in voor kwetsbare inwoners, met als doel de wijk te verbinden en ondersteuning toegankelijk te maken. Vanuit De Loopplank worden diverse activiteiten voor en door de buurtbewoners georganiseerd. Een van de initiatieven is het inzamelen van kleding en herbruikbare spullen, die kosteloos aangeboden worden aan inwoners die het financieel minder breed hebben.

Inzamelingsactie studenten tot en met 26 januari
Dit bezoek heeft een groep eerstejaarsstudenten ge├»nspireerd om zelf een inzamelingsactie op te starten voor De Loopplank.  Deze week staan er in de centrale hal van Inholland Den Haag (onder de trap) dozen waarin alle studenten en docenten een donatie kunnen achterlaten. Het gaat hierbij om kleding en schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen die nog in goede staat verkeren, of toiletartikelen zoals bijvoorbeeld maandverband.

Wil je meer weten over deze actie? Neem contact op met student Chaima Fatehmahomed.