Den Haag,
06
februari
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Social Work zoekt verbinding met welzijnsorganisaties in het Westland

Wat doe je als je als opleiding verbinding wilt maken met het werkveld? Je nodigt ze niet uit maar gaat zelf naar ze toe. Op welke manier? Eten als verbindende factor!

Eten verbindt en dit geldt ook voor organisaties uit het sociaal domein in het Westland en de opleiding Social Work van Inholland Den Haag. Onder de noemer ‘Inholland dichtbij Westland’ kwamen op 30 januari 26 professionals uit dertien Westlandse welzijnsorganisaties en docenten van Social Work bijeen in het wijkcentrum van Vitis Welzijn in Maasdijk. Om kennis te maken en te bespreken hoe het werkveld en het onderwijs elkaar kunnen versterken.

Social Work en het sociaal domein Westland gaan samen aan de slag om de praktijk dichter bij de opleiding te brengen.

Karin van Heusden, leercoach en docent Social Work

Werkveld en opleiding samenbrengen
Tijdens een ‘tafellakengesprek’ maakte de opleiding onder het genot van een heerlijk diner kennis met het werkveld. Het team van Social Work Den Haag vervulde hierbij de functies van chef-kok tot medewerker bediening. Doel van het diner was om te kijken hoe het sociale werkveld en de opleiding samen kunnen werken om goed geschoolde professionals kans te geven het werkveld te betreden. Door meer samen te werken, kan Inholland de praktijk dichterbij de opleiding brengen, waardevolle stageplekken creëren voor studenten én de welzijnsorganisaties helpen de verbinding aan te gaan met Social Work professionals.

Deze ontmoeting smaakt absoluut naar meer. Er is veel input geleverd om de samenwerking met het sociaal domein in het Westland verder vorm te geven.