Den Haag,
09
januari
2019
|
08:47
Europe/Amsterdam

Onderwijsondersteuner van het jaar 2019

Sofie Odekerken wint Wij Inholland award

Met haar verbindende houding en vriendelijke, besliste en heldere manier van communiceren is Sofie Odekerken gekozen tot Onderwijsondersteuner van het jaar 2019*. Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Inholland, maakte dit bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari in Den Haag. 

“Dat een domein een centrale stafmedewerker voordraagt, vinden wij als jury heel bijzonder. De kracht van Sofie is dat zij ingewikkelde juridische punten kan terugbrengen tot begrijpelijke zaken en het daarbij mogelijk maakte ieders belangen goed af te wegen”, licht Jet de Ranitz de keuze van de jury toe. Sofie zelf, jurist van de stafafdeling Onderwijsbeleid-Juridische Zaken, neemt de bijbehorende Wij Inholland award later in ontvangst. Wegens haar zwangerschapsverlof is ze niet bij de nieuwjaarsbijeenkomst aanwezig. In een videoboodschap laat ze alle aanwezigen weten hoe blij ze is met haar prijs. Toen de boodschap werd opgenomen, wist ze nog niet of ze de winnaar was. Dat is aan haar enthousiaste reactie niet af te zien.

Ingewikkelde zaken maakt ze begrijpelijk
Sofie werd voorgedragen door het Domein Business, Finance & Law (BFL) vanwege haar bijdrage aan het goed afronden van de afbouwopleidingen in dit domein. In de laatste fase waren er veel juridische aandachtspunten. Met oog op een goede oplossing voor betrokken studenten én voor wettelijke kaders pakte Sofie deze nauwkeurig op.

BFL stelde de samenwerking met Sofie zeer op prijs en was vooral blij met de manier waarop zij ingewikkelde juridische punten terugbracht tot begrijpelijke zaken. “Daarbij maakte ze het mogelijk ieders belangen goed af te wegen. Haar vriendelijke, heldere en besliste manier van communiceren droeg hieraan bij”, aldus de jury.

Wendbaar binnen de regels
De jury concludeert verder dat Sofie vooral meerwaarde brengt omdat zij de rol als interface en verbinder met verve speelt. “Wij waarderen haar snelheid van denken en handelen. Ze is wendbaar in haar aanpak en zorgt met oog voor de eisen vanuit de regelgeving voor maatwerk. De rol van jurist is vaak onzichtbaar en ondankbaar, doordat zij als laatste in het proces in actie komt. Dan kun je het niet snel goed doen. Zij is een mooi voorbeeld voor de nieuwe verhoudingen tussen centrale stafafdelingen en de domeinen.”

Alle genomineerden
Ook vol lof is de jury voor de andere genomineerden: Lida van Stralen (projectleider stafdienst Onderwijsbeleid), Jelmer van Looijesteijn (procescoördinator stafdienst ISO Haarlem) en Fredy Doornhof (communicatieadviseur Werving, Instroom & Relatiemanagement Haarlem). “Er zijn zeer goede ondersteuners voorgedragen. Dit maakte dat het voor de jury een plezier was om de voordrachten te bekijken. Uit al de voordrachten kwam toewijding voor Inholland naar voren. Deze ondersteuners hebben de jury geïnspireerd en zullen ook anderen inspireren en motiveren.” Bekijk hier de video waarin de genomineerden zichzelf voorstellen.

Met haar award neemt Sofie ‘het stokje’ over van Izaak Pattiwael, die vorig jaar werd verkozen tot Onderwijsondersteuner van het jaar.

Juryrapport Wij Inholland award Onderwijsondersteuner van het jaar 2019 (pdf)

*) Met de award mag Sofie Odekerken zich het hele jaar 2019 winnaar noemen. Aan de prijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan innovatie van het eigen werk (of dat van het team/de afdeling).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.