12
februari
2024
|
16:41
Europe/Amsterdam

Studenten Alkmaar winnen NBA Impact Challenge

NBA winnaars (links: onze hbo-kampioenen uit Alkmaar)

Studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar hebben dit studiejaar de NBA Impact Challenge gewonnen. Voor deze prijs van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Accountants (NBA) gingen scholieren en studenten aan de slag met een echte casus om zo kennis te maken met het beroep van accountant. Het team uit Alkmaar won in de categorie hoger onderwijs.

In totaal deden circa 65 onderwijsinstellingen en meer dan 2.500 scholieren en studenten mee aan de NBA Impact Challenge. Afgelopen maanden gingen de deelnemende jongeren in kleine teams aan de slag met een echte casus om zo te ervaren wat een accountant doet. In de casus stonden twee jonge ondernemers centraal, die hun bedrijven in voedingsadvies en personal training willen samenvoegen tot één nieuw bedrijf: een luxe sportschool. Aan de scholieren en studenten de uitdaging om de jonge ondernemers verder te helpen.

Pitchen voor een jury
Op 8 februari vond de finale van NBA Impact Challenge plaats bij de NBA in Hoofddorp. De twee beste teams in vier categorieën (havo, vwo, mbo en hbo) streden om de winst. Tijdens de finale kregen de acht teams, na een korte pitch, een aantal vragen van de jury, die bestond uit professionals van de NBA en het werkveld.

NBA winnaars hbo Inholland Alkmaar Jelco Dijkstra en Roy Spitters

Hogeschool Inholland Alkmaar
Bij het hoger onderwijs ging de prijs naar Hogeschool Inholland Alkmaar (met docenten Remco Wiering, Bart van Etten, Jan Wokke en NBA-Ambassadeur Julia Bonapart). Bij de havo-scholieren wonnen de leerlingen van De Breul uit Zeist, bij het vwo een team van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem en in de categorie mbo ging het team van Gilde Opleidingen uit Weert er met de prijs vandoor.

Hoog niveau
De jury was onder de indruk van het hoge niveau van alle finalisten: “Zij hebben op verschillende manieren laten zien wat er van een accountant verwacht mag worden.” Volgens jurylid Jan Rijken (bestuurslid van de NBA) hebben de scholieren en studenten kunnen ervaren hoe belangrijk het is om samen te werken. “Dat is ook hoe accountants hun werk invullen: samen.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Bronia Jablonská
13
February
2024
Wow, gefeliciteerd! Top gedaan, ben trots op jullie!