Alkmaar,
19
maart
2024
|
18:23
Europe/Amsterdam

Studenten helpen ouderen en startende ondernemers bij belastingaangifte

laptop_student_1

Best lastig, een belastingaangifte. Vooral als je ouder bent en alles online moet worden ingediend. Of als je een startende ondernemer bent en al die cijfers je behoorlijk duizelen. Daarom bieden onze studenten hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2023. Deze studenten zijn in de laatste fase van hun opleiding Accountancy  of Finance & Control en hun begeleiders kijken mee. Zo doen ze ervaring op (de regio als klaslokaal) en verdienen ze met hun inzet ook studiepunten. Hulp nodig? In maart en april kun je in de bibliotheken in Alkmaar en Heerhugowaard bij ze terecht voor ondersteuning.

De hulp bij de aangifte en het gebruik van de computer is voor iedereen gratis. Ook al ben je geen lid van de bibliotheek. Heb je vragen of twijfel je over de juiste aanpak, dan kun je gelijk hulp krijgen. Je kunt jouw eigen laptop meenemen of gebruik maken van een beveiligde computer van de bibliotheek.  Er is een aparte ruimte ingericht waar je rustig kunt zitten voor de aangifte.

Locaties en tijden
De studenten helpen je graag met je belastingaangifte in de bibliotheek:

  • Alkmaar Centrum op donderdag 14, 21 en 28 maart en 25 april van 14.00 tot 18.00 uur. 
  • Alkmaar De Mare op woensdag 13, 20 en 27 maart en 24 april van 14.00 tot 18.00 uur. 
  • Bibliotheek Heerhugowaard op maandag 11, 18 en 25 maart en 22 april van 14.00 tot 18.00 uur. 
  • Bibliotheek Langedijk op dinsdag 12, 19 en 26 maart en 23 april van 14.00 tot 18.00 uur.

Voor ouderen is op deze tijden ook MEE & de Wering (regio Alkmaar) en MET Welzijn (regio Heerhugowaard) aanwezig voor vragen of ondersteuning.

Wat heb je nodig?
De hulp is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem jouw administratie en een werkende DigiD inlog mee. Je kunt je alleen nog maar inloggen met DigiD via een SMS-code of de DigiD app. Regel dit dus vooraf.

Voorwaarden

Om voor hulp in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. Zo mag jouw inkomen is niet hoger zijn dan 47.699 euro. Meer voorwaarden kun je lezen via bknw.nl/agenda.