Haarlem,
20
maart
2018
|
12:27
Europe/Amsterdam

Studenten Social Work werken aan sociaal ondernemerschap

Start Up Campus Haarlem (SUCH) biedt niet alleen ondernemerschapsprogramma’s aan studenten aan. SUCH zet ook ondernemende projecten op in samenwerking met de opleidingen en organisaties. Zo kregen vier studenten van de opleiding Social Work van Inholland Haarlem de uitdaging om aan de slag te gaan met een community building-project op de Figeekade in Haarlem.

De projectleider van de Figeekade, Els Rietman, nodigde onze studenten uit op hun prachtige locatie aan het Spaarne. Dit nog braakliggende stuk terrein heeft een bestemming nodig en de studenten kregen de opdracht om daarover na te denken met het oog op sociaal ondernemerschap. Welke bedrijven en activiteiten heeft de Figeekade nodig om toegankelijk te worden voor alle lagen van de samenleving? Op welke wijze kan hier een bruisende sociale community tot stand worden gebracht?

Sociaal ondernemen
De Social Work-studenten zijn enthousiast aan de slag gegaan. Annebel Ursum vertelt: “Dit project gaf ons de kans om op een andere manier met zorg of sociale kwesties bezig te zijn. We werden uitgedaagd onze creativiteit te gebruiken om sociale ontmoetingen te realiseren en dat was leerzaam en leuk om te doen. Onze ideeën varieerden van het realiseren van stageplaatsen en dagbestedingsplaatsen tot het organiseren van passende sociale activiteiten.”

Dit project gaf ons de kans om op een andere manier met zorg of sociale kwesties bezig te zijn. We werden uitgedaagd onze creativiteit te gebruiken om sociale ontmoetingen te realiseren.
Annebel Ursum, student Social Work Inholland Haarlem

Els Rietman was erg enthousiast over de samenwerking en de uitkomsten. Ze legt uit: “Naast het feit dat ik het ontzettend leuk vond om met deze studenten te werken, was ik ook blij met het resultaat. Vanuit hun sociale achtergrond kijken ze naar deze bestemming en daardoor komen ze tot creatieve ideeën om mensen met elkaar te verbinden.” De Start Up Campus Haarlem zet de samenwerking met de Figeekade voort om gezamenlijk sociaal ondernemerschap verder op de kaart te zetten.

Meer informatie
Wil jij als docent of student meer doen in het kader van sociaal ondernemerschap? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een mail naar Ditte de Graaff, communitymanager bij SUCH, ditte.degraaff@inholland.nl of kijk op de site van SUCH voor meer informatie.

Start nieuwe ronde ondernemerschapsprogramma’s
Vanaf half april kunnen studenten ook weer aan onze ondernemerschapsprogramma’s deelnemen. Wil je ook ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is? Meld je dan aan voor het Persoonlijk Leiderschapsprogramma. Wil je jouw idee of concept voor je startup verder uitwerken? Meld je dan aan voor het Start Up programma.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.