Den Haag,
25
september
2023
|
17:28
Europe/Amsterdam

Studenten te gast bij de eerste European Cartoon Award in Den Haag

Op 14 september waren studenten van (International) Creative Business uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste European Cartoon Award ‘Cartoons Day’ in Beeld en Geluid in Den Haag

Als fervent gebruikers van sociale media, was het voor de studenten extra interessant om deel te mogen nemen aan een sessie over sociale media en redactionele cartoons. Cartoons worden steeds vaker rechtstreeks op online communicatiekanalen gepubliceerd en gaan regelmatig viraal en bereiken daardoor verschillende doelgroepen over de hele wereld. Hoe kun je dit het beste reguleren zonder de vrijheid van meningsuiting te belemmeren? Een panel gaf hier hun mening over en de studenten en de andere aanwezigen konden daarop reageren.

Zelf aan de slag als cartoonist
De  interactieve workshop ‘het beroep van een redactionele cartoonist’, door Jop Euwijk van Beeld en Geluid, nam de studenten mee op een historische reis door de ontwikkeling van satire.  Daarna was het tijd om zelf te ontdekken hoe je een krachtig beeld kunt samenstellen op basis van tekst. Onder leiding van twee cartoonisten gingen de studenten hiermee zelf aan de slag.

Deze leerzame fieldtrip werd mede mogelijk gemaakt door het Studenten Management Team van (I)CB Den Haag, Bregje Abspoel, Stevie van der Meijden,  Joke van  den Oever, Emanuele Del Rosso van European Press Prize, Jop Euwijk van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Studio Europa.