Haarlem,
30
januari
2020
|
09:24
Europe/Amsterdam

Studeren in het buitenland? Maak gebruik van het VSBfonds!

Heb jij plannen om tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021 te starten met een buitenlandse studie? Of wilde je altijd al naar het buitenland voor studie of onderzoek? Dan is er een beurs voor jou! Het VSBfonds zoekt bevlogen en gemotiveerde studenten. Je kunt je aanvraag indienen tot en met 1 maart 2020.

De VSBfonds Beurs geeft je de mogelijkheid om in het buitenland verder te studeren of onderzoek te doen, stages komen dus hier niet voor in aanmerking. Ieder jaar stelt het VSBfonds Beurs een aantal beurzen beschikbaar.

VSBfonds Beurs is een programma waarbij je als student aanspraak kunt maken op een bedrag van maximaal 10.000 euro. Het doel van dit programma is om studenten kennis en ervaring op te laten doen in het buitenland in de vorm van onderzoek of vervolgstudie. Stages komen hier niet voor in aanmerking.

Afgelopen schooljaar ontvingen zes studenten van Inholland de beurs na een pittige selectieprocedure. Dit jaar mag Inholland vijf studenten voordragen voor deze beurs en twee studenten als reservekandidaat op de lijst laten plaatsen.

“Wij moedigen onze studenten aan om zich internationaal te oriënteren. Met een internationale ervaring groeit je netwerk, leer je om te gaan met medestudenten met een andere culturele achtergrond en het helpt je de wereld vanuit verschillende perspectieven te bekijken", zegt Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz, die afgelopen jaar ook deel uitmaakte van de selectiecommissie van Inholland.

Kom jij in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor een VSBfonds Beurs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, deze zijn terug te vinden op de website van de
VSBfonds Beurs.

De belangrijkste criteria zijn: 

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Lees voor uitzondering op deze eis goed de informatie door op de website van de VSBfonds Beurs.
  • Je rondt je voltijdopleiding bij Inholland af tussen 1 maart 2019 en 31 december 2020 (datum op diploma).
  • Je buitenlandse studie of vervolgonderzoek is een aanvulling op je huidige opleiding en begint tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021.

Let op; je kunt je aanvraag indienen via Aanvraag VSBfonds Beurs tot en met 1 maart 2020. Deze deadline wordt strikt gehanteerd! 

Vragen? Neem contact op met Claartje Rijniers via vsbfondsbeurs@inholland.nl.