Delft,
07
juli
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Succesvolle TOA-Inspiratiedag

PinkPepperContent_TUD_2023_06_28-3546

Afgelopen donderdag vond bij Hogeschool Inholland in Delft een succesvolle inspiratiedag voor Technisch OnderwijsAssistenten (TOA’s) plaats. Voor de derde keer werd dit evenement vanuit OnderwijsNetwerk Zuid-Holland (ONZ) georganiseerd, speciaal voor TOA's uit Zuid-Holland, om geïnspireerd te raken, om te netwerken en van elkaar te leren. TOA's zijn bij de biologie-, scheikunde- en natuurkundelessen van groot belang om de leerlingen op een enthousiaste manier iets bij te brengen over het vak. Daarmee zijn ze dus ook van belang bij de uiteindelijke keuze van een vervolgopleiding. 

Deze dag stond in het teken van 'practica in de klas met een groene bril' en bood een breed scala aan boeiende activiteiten. De deelnemers kregen de kans om het geheim achter plantaardige eiwitten te ontrafelen en werden geïntroduceerd in de lessenreeks over verborgen stadsnatuur. Daarnaast konden ze experimenteren met het maken van waterstof, lasergraveren en colorimetrie. Het nieuwe lesmateriaal 'Maker's Red Box: stad van de toekomst' en het programmeren van een irrigatiesysteem met Python waren eveneens populaire activiteiten.

Veiligheid op het laboratorium stond hoog in het vaandel en er werden waardevolle inzichten gedeeld over veilig werken. De sfeer was inspirerend, energiek en de deelnemers waren enthousiast en betrokken.  Dit erkende Maarten Crum (manager WIR Delft): "Heel gaaf om een evenement waar ik al sinds september 2022 mee bezig ben, realiteit te zien worden! Samen met ONZ hebben we een mooi event neergezet en ruim 70 TOA's geinspireerd en enthousiast gemaakt voor al het moois van Inholland Delft." Al jaren is Inholland Delft betrokken bij ONZ, waar Inholland Delft zich vooral inzet   op het vak biologie, maar tegenwoordig ook op aardrijkskunde, economie/bedrijfseconomie en scheikunde.

Al met al was de TOA-inspiratiedag bij Inholland Delft een succes. Het bood TOA's uit Zuid-Holland de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen, inspiratie op te doen en waardevolle inzichten te vergaren.